Lelépő
Image default

Bécsbe utazhatunk adventkor a magyar Orient expresszen

Ráadásul olyan szalonkocsiban is élvezhetjük az utazást, amiben korábban az osztrák kormányfő is vonatozott a Continental Classic Express-nek köszönhetően.

Bécsi adventi kirándulásokkal bővíti kínálatát a Continental Railway Solution Kft. Decemberben több alkalommal indul útnak a Continental Classic Express Budapestről.

Luxusutazás a magyar Orient expressz járatain

A 2014-ben alakult Continental Railway Solution (CRS) Magyarország első és máig egyetlen, személyszállítási engedéllyel is rendelkező, teljesen magánkézben lévő vasúttársasága. A társaság a cseh RegioJet hazai partnereként a menetrend szerinti személyszállításban is jelentős szereplő. Emellett számos nemzetközi utazási irodával is együttműködik, amelyek számára

exkluzív különvonatokat indít Közép- és Kelet-Európa vasútvonalaira.

A decemberi szombatokon Budapest-Déli pályaudvar, Kelenföld, Győr, Wien Hauptbahnhof és Wien Westbahnhof útirányon közlekedő járatokkal a magyar utazási piacon kívánja megvetni a lábát a társaság. A Continental Classic Express szerelvényén négy kocsiosztályon mintegy háromszáz utas fér el kényelmesen, így az adventi szezonban összesen mintegy ezerkétszáz főt tudnak elutaztatni Bécsbe.

A legkedvezőbb árú Pullman Tourist kocsikba 24 990 forintért lehet jegyet váltani.

Igazi különlegesség a vonatba sorozott, Salon z névre keresztelt szalonkocsi, amely korábban az osztrák kormányfő különcélú utazásaiért felelt. Ezt a kocsit teljesen személyre szabott menüsorokkal, privát személyzettel és exkluzív italcsomagokkal, nyolcfős csoportok vehetik igénybe.

A vonatban étkező- és bárkocsi is közlekedik, előbbi korábban a Trans Europe Express része volt.

Bécsben egyénileg tölthetik el napjukat az utasok, de az érdeklődők számára díjmentes, a Schönbrunni kastélyhoz tartó, vezetett sétával készül a társaság.

Ezt olvastad már?

Újra lehet jelentkezni az ingyenes európai vonatbérletekre, az idei második pályázati kör most szerdán nyílik meg. A DiscoverEU-program ezen fordulójában összesen több mint harminchatezer vonatbérletet osztanak szét, ebből az előzetes kvóta szerint hétszázkilencvenhét jut majd a tizennyolc éves magyar fiataloknak. Részletek itt.

Mától lehet pályázni az ingyenes európai vonatbérletekre – Mutatjuk a részleteket

Lelépő, fotók: Continental Classic Express Train de Luxe Facebook oldala

Kapcsolódó