Lelépő
Image default

Ilyen meseszép volt advent második hétvégéjén a főváros első számú kirándulóhelye

Igazi téli mesevilággá változott a hatalmas hótól a Normafa, amit emberek és állatok egyaránt élveztek.

Csoda várt a kirándulókra a hétvégén

A Normafa és környéke igazi téli arcát mutatta advent második hétvégéjén az arra kirándulóknak.

A szánkózókat, sífutókat és a téli erdőben sétálókat hóba zárt mesebirodalom várta, amelyet Tóth Zserald örökített meg elképesztően szép fotókon.

A felvételeken jól látszik, hogy a hatalmas havat az emberek és az állatok egyaránt élvezték.

Megújult a Síház és elkészült az engesztelő kápolna is a Normafánál

A Normafán idén igazán zajlik az élet. Megújult a Síház, a környék ikonikus épülete, hogy aztán ősz óta teljes kapacitással várják a kirándulókat. A bisztrót a főhomlokzat és a tömeg egységét megtartva, az eredeti belső téri struktúrából kiindulva alakították ki. Az oldalszárnyak végeibe rendezték a kiszolgáló tereket, a közönségforgalmi tereket pedig a középső, kiemelt traktusban és a hozzá kapcsolódó oldalsó térrészekben helyezték el.

Ilyen gyönyörű lett a Normafa megújult ikonikus épülete

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, advent második hétvégéjére pedig elkészült a Szent Anna réti engesztelőkápolna is a Normafánál. Mint ismert, a Szent Anna-rétre a 20. század első felében a békéért hirdetett engesztelő imádság helyszíneként is terveztek templomot építeni. Emellett az 1940-es években Natália nővér (Kovacsics Mária Natália) látomásaiban is szerepelt egy Anna-réti kápolna. A kápolnaépítés 1944-ben elkezdődött, de a szovjet csapatok érkezése, majd a kommunista hatalomátvétel ellehetetlenítette az építést. Most a hívek adományából épülhetett fel.

Meseszép parányi kápolna hirdeti Isten dicsőségét a főváros első számú kirándulóhelyén

Lelépő, fotók: Tóth Zserald

Kapcsolódó