Lelépő
Image default

Különleges tájfutásra csábít a Városliget

A tájfutás egy sok szempontból zseniális sport. A tájfutó versenyeken egy térképpel kell megkeresni előre kihelyezett pontokat, természetesen minél gyorsabban.

A tájfutás igazi családi „zöld” sport. A tájékozódási futás különlegessége, hogy egyszerre nyújt fizikai és szellemi kihívást is. Mindeközben visszavezet a természetbe, az egészséges környezetbe, fejleszti a problémamegoldó és döntésképességét.

Május 17-én, a tájfutás világnapján 15 és 18 óra között nyílt tájfutó edzés lesz a Városligetben.

A Városligeti Tájfutó pálya egy állandó pontos pálya, ami egész évben, napi 24 órában használható, minden korosztály számára megfelelő. Az érdeklődőknek sportcipőt, sport ruházatot, kulacsot és jókedvet kell csak magukkal vinnie, a tájfutáshoz szükséges eszközöket (dugóka, tájoló, térkép) a szervzeők biztosítják a helyszínen.

Részletek itt.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, tíz éve kezdődött meg a Városliget megújulása. Az itt található fejlesztések hatalmas népszerűségnek örvendenek és sorra nyerik a rangos elismeréseket. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy a Magyar Zene Házát a világ egyik legismertebb építészmagazinja wow-listájának élére rangsorolta, nem mellesleg pedig nemrégiben Európa vezető új turisztikai látványosságának is megválasztották

Lelépő.hu

Kapcsolódó