Lelépő
Image default

Csodás szivárvány mutatta meg a Balatonnál a mesebeli manók kincsének helyét

Somogyi László, kedvenc balatoni túravezetőnk ismét egy csodának lehetett szemtanúja. A hegyesdi halastónál, az aranyló tájban jelent meg egy látványos szivárvány, hogy annak lábánál megmutassa a mesebeli manók kincsének helyét. A fotókat a Lelépő hivatalos Facebook csoportjában osztotta meg.

Ismered a történetet a szivárvány lábánál lévő manókincsről? Ha nem, most elmeséljük!

Egyszer volt, hol nem volt, az erdők sűrűjében, ahol a fák levelei meséket suttognak egymásnak, élt egy csapatnyi manó, akik különlegesek voltak, mert szívükben egy titkot őriztek. Egy napon ugyanis valami csodálatosat fedeztek fel az erdő szélén. Egy varázslatos szivárvány köszöntötte őket,

a látványos égi jelenség lábánál pedig valami furcsa csillogásra lettek figyelmesek.

Ahogy a manók közelebb merészkedtek, meglátták, hogy a lábánál egy rejtélyes kincses láda pihent. A láda fényesen csillogott, mintha a szivárvány minden színét magába foglalta volna. A manók izgatottan nyitották ki a ládát, abban a pillanatban pedig varászlatos fény öntötte el az erdőt.

Kristályok, ékszerek és apró érmék csillogtak, mintha az égi jelenség maga hozta volna el nekik minden kincsét.

A kincsesláda titkát azóta is őrzik a manók, de néha-néha a természet utat mutat a mesebeli gazdagság felé akkor, amikor a szivárvány megjelenik az égen. A parányi emberkék azonban tudták, hiába lettek gazdagok, az igazi kincs a szívükben rejtőzik,

ez pedig nem más, mint a barátságuk, amire vagyonuknál is jobban kell vigyázniuk.

Ezt olvastad már?

Somogyi László a Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont túravezetője, aki fantasztikus felvételekkel örvendezteti meg rendre azokat, akik az Instagramon követik. Missziójának tartja, hogy bemutassa Magyarország és a Balaton környékének természeti értékeit saját szemszögéből. A természethez és a magyar tengerhez fűződő kapcsolatáról, valamint a téli Balaton mesés arcairól beszélgettünk.

„Ezt egyszer az életben mindenkinek látnia kell” – Interjú Somogyi László balatoni túravezetővel

Lelépő

Kapcsolódó