Lelépő
Image default

Harmadiknak ért célba a csodálatos Lubics Szilvi a 264 kilométeres Gran Canaria futóversenyen

Lubics Szilvi 4 nap és 44 perc alatt teljesítette a Gran Canaria 264 kilométeres terepfutó versenyét. A táv során több mint tizennégyezer méter szintemelkedést is legyűrt.

A futóverseny nehézségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a nyolcvan indulóból csupán huszonketten értek célba, köztük két magyarral.

Ismét ember feletti teljesítményt nyújtott a magyar futónő, ezúttal a Gran Canariát pipálhatja ki

Lubics Szilvi a harmadik helyezést érte el,

Kele Attila a tizenkilencediknek ért célba. A harmadik magyar futó, Roskovics Miklós szintén elképesztő teljesítményt nyújtva 159 kilométerig jutott.

Úgy tudni, a magyar sportolók dolgát a rendkívüli forróság és az igen nehéz terepviszonyok mellett az is megnehezítette, hogy ritkák voltak a frissítőpontok.

Ezt olvastad már?

Október végén a Himalája egyik legnehezebb csúcsát hódította meg a magyar hegymászó, Lengyel Ferenc. Mint ismert, Lengyel Ferencnek hatalmas álma volt az Ama Dablam elérése. 2021 szeptemberében egy súlyos balesetet követően sem adta fel ezt a célját,

BEBIZONYÍTOTTA, HOGY NINCS LEHETETLEN.

Megcsinálta! Felért az Ama Dablam csúcsára a magyar hegymászó

„Három csigolyám szilánkosra tört, de annyiban szerencsém volt, hogy a szilánkok nem sértették meg a gerincvelőt. A műtét alatt hat csavarral rögzítették a sérült részt, két nap múlva pedig már járókerettel közlekednem kellett. Összességében hat napot feküdtem kórházban, azóta otthon gyógyulok.” – nyilatkozta még 2021 decemberében. Expedíciójának részleteiről az EXTRÉM rovatunkban lehet bővebben olvasni.

Lelépő, fotók: Lubics Szilvi Facebook oldala

Kapcsolódó