Lelépő
Image default

Látványos videó mutatja meg, hogyan újul meg a csodálatos szegedi dóm harangtornya

Karácsonyra befejeződött a szegedi Dóm harangtornyainak felújítása. Drónvideó jelent meg arról, ahogy az alpinisták az egyik torony csúcsdísze, a kereszt restaurálását végzik.

Alpinisták dolgoztak a szegedi Dómon

A Fogadalmi templomként is ismert épületet és környezetét többéves folyamat során újították fel, zöldfelületeit rendezték, és idén sor került a harangtornyok restaurálására. A munkálatok során megtisztították és javították a tornyok kő- és téglafelületeit és egyéb díszítőelemeit. Megújultak a nyílászárók, valamint az órák mutatói és üvegmozaikjai is.

A most megjelent drónvideót a Dóm tornyain zajló biztonságos munkavégzéshez állványzatot tervező Peri Magyarország publikálta. A felvételeken jól látható, ahogy alpinisták hajmeresztő magasságban dolgoznak a torony csúcsdíszén, ahol a kereszt átnézésére, majd javítására is sor került.

Tériszonyosoknak izzasztó látvány

A Szeged jelképének is tekinthető Dóm nemcsak vallási, de kulturális és turisztikai szempontból is fontos. A város felőli torony látogatható, és lenyűgöző kilátás nyílik róla Szegedre.

A videó még feljebbről, a csúcsdísz magasságából mutatja a panorámát.

Látható a Belvárosi híd, a Fogadalmi templom mellett álló Szegedi Szent Miklós Szerb Ortodox templom, valamint a Nagyáruház is.

A kamera a város több ikonikus pontja mellett a Dóm térre is ráközelít az árkádsor látószögéből. A film madártávlatból néz rá az Alsóvárosra és a Szegedi Pályaudvarra, ahol a vonatról leszállók és a szegedi karácsonyi vásárra igyekvők mostantól a restaurált tornyokat látják majd.

Lelépő

Kapcsolódó