Lelépő
Image default

Megválasztották az év képzőművészeti eseményét

Két kategóriában váltotta díjra jelölését a Zsolnay Örökségkezelő a Made in Pécs-díj átadóján.

A Made in Pécs városmagazin minden évben összegzést készít az év eseményeiről és több kategóriában jelöl Made in Pécs-díjra értékes és fontos helyi kezdeményezéseket. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a jóra, az értékesre és az előremutatóra.

Az év képzőművészeti eseményének a GraphicPécs fesztivált választották, amely szerintük monumentálisra sikerült. 

Ahogy fogalmaztak, csak kapkodták a fejüket és a lábukat, hogy mindenhova odaérjenek és minden kiállítást megnézzenek nem csak egyszer, hanem többször is. A legnagyobb szabású tárlat a Plakátok a világ körül címet viselte és ötven ország ötszáz plakátját mutatta be. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kiállítást meghosszabbították, így február 12-ig tekinthetők meg a plakátok a Zsolnay Negyed m21 Galériájában, a tárlat anyaga pedig hamarosan könyv alakban is megjelenik.

A Kultúra Junior kategóriában a Kortárs Junior múzeumpedagógiai program lett a nyertes.

A Kortárs Junior 6-16 éves fiataloknak szóló, a vizuális neveléshez kapcsolódó múzeumpedagógiai program. A Pécsi Galériák küldetése, hogy

segítse a fiatal korosztály vizuális nevelését, ezért a megszokott iskolai rajzórák izgalmas kiegészítő szerepét kívánja betölteni.

A GraphicPécs plakáttárlataihoz Kortárs Junior is kínál múzeumpedagógiai foglalkozásokat iskolás csoportoknak és családoknak egyaránt.

lelépő.hu, fotók: Kortárs Junior

Kapcsolódó