Lelépő
Image default

Ez a csodálatos szabadkígyósi kastély a közönség kedvence idén

A Business Excellence díj közönségdíja idén a nemrégiben felújított szabadkígyósi kastélyé.

A Business Traveller Hungary szerkesztősége által alapított Business Excellence díjjal idén is olyan piaci szereplők teljesítményét ismerték el, amelyek szolgáltatásuk színvonalával kiemelkedtek versenytársaik közül és hangsúlyosan hozzájárultak a magyar üzleti turisztikai piac növekedéséhez – írja a turizmus.com.

A legjobb új piaci szereplő kategória közönségdíjasa a szabadkígyósi Wenckheim-kastély.

Mint a díjátadó rendezvényen elhangzott, a szakma prominens képviselői 10+1 kategóriában adták át az elismeréseket az üzleti turizmus legjobbjainak. A díjakat a Business Traveller Hungary magazin szakmai zsűrije, valamint az olvasóközönség szavazatai alapján osztották ki. A döntőbe jutott vállalkozásokra az idén kiemelkedően sok, közel kétezer szavazat érkezett. Ez több kategóriában kifejezetten szoros versenyt eredményezett a legjobbnak tartott szolgáltatók között.

Mint ismert, a szabadkígyósi kastély műemléki helyreállítására 2019 és 2022 között került sor a Nemzeti Kastélyprogram keretében, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. koordinálásában.

A felújított épületben egy korszerű, interaktív kiállítás került kialakításra.

Az előcsarnokból a könyvtárba lépve kezdhető meg a kiállítás bejárása, onnan a nagy fogadószalonba vezet a látogatás útvonala. Megtekinthető a grófnői hálószoba, a fürdő és öltöző, a napfényes műterem, a grófi háló és dolgozószoba, valamint a pipázó is. A szabadkígyósi kastély kiállításának végigjárása után a látogató számára lehetőség nyílik felmenni a kastélytoronyba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a hatalmas és értékes fákkal büszkélkedő kastélyparkra.

Nem ez az első elismerés, amit a szabadkígyósi kastély és környezete bezsebe. A Békéscsaba körül futó bringaút lett idén az ország kedvence az Aktív Magyarország szavazásán, 2380 vokssal. A Wenckheim kerékpárút csodás építmények és lenyűgöző természeti környezeten vezet át. Ráadásul nemrégiben életmentő defibrillátorokkal is felszerelték.

Lelépő, fotók: Szabadkígyósi Wenckheim-kastély hivatalos oldala

Kapcsolódó