Lelépő
Image default

Tizenegy magyar kastélyt szereltek fel életmentő defibrillátorokkal

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési (NÖF) Nonprofit Kft. és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében tizenegy magyar kastélyban és a NÖF központjában alakítottak ki Élet Mentő Pontot defibrillátorokkal.

Oláh Zsanett, a NÖF ügyvezetője kedden a tatai Esterházy-kastélyban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a NÖF országos műemlékhálózatának

húsz munkatársa részesült képzésben, ők a kihelyezett félautomata defibrillátorokkal képesek az azonnali életveszély elhárítására.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: a defibrillátorral ellátott pontok felkerültek a mentőszolgálat mobilalkalmazására és virtuális térképére, így az életmentő applikációkban

együtt láthatók Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia szükség esetén elérhető defibrillátorai.

A NÖF budapesti központja mellett a bajnai Sándor–Metternich-kastély, a dégi Festetics-kastély, az Edelényi kastélysziget, a füzérradványi Károlyi-kastély, a majki Kamalduli Remeteség, a nádasdladányi Nádasdy-kastély, az ozorai Pipo-várkastély, a Siroki vár, a somogyvári Szent László Nemzeti Emlékhely, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély és a tatai Esterházy-kastély vált Élet Mentő Ponttá.

A tizenegy magyar kastély közül többről is írtunk már a Lelépőn. Ebben a cikkünkben eláruljuk, milyen hihetetlen mérföldkőhöz érkezett az év elején az ország egyik legszebb kastélya. Itt a dégi Festetics-kastélyról, az ország egyik legrégebbi klasszicista épületéről írunk, itt pedig az ország legszebb angol kertjével rendelkező edelényi kastélyról lehet olvasni.

Lelépő.hu, fotók: hivatalos facebook oldalak

Kapcsolódó