Lelépő
Image default

Egyedülálló túrán találkozhatnak ismét a legendás a természetjáró sorozat rajongói

Egymilliomodik lépés – újra együtt néven indul rendhagyó, megemlékező kirándulás arra a helyre, ahol a legendás úti filmesek, Rockenbauer Pál és csapata zárta a Velemtől Szekszárdig tartó útjukat.

A Másfélmillió lépés megtétele után a legendás természetjáró csapat filmre vette következő országjáró gyalogútjukat is.

1986-ban végig járták a Nyugat és a Dél-dunántúli Kéktúra szakaszt, Velemtől Szekszárdig.

Rockenbauer Pál és a stáb utolsó lépései a Sötétvölgyön át vezettek. A Bartina utcán sétálva Szekszárdra vezettek vendéglátójukhoz, Prajda Vendelhez, az utolsó tolnai hajóinas fiához. A város fölötti dombon épült kis tanyán egy hatalmas fa nyeles asztal körül a fáradt vándorok, barátok közt boldogan, jókedvűen mesélték élményeiket és régi történeteiket.

2023 tavasza – A kis tanyának új tulajdonosa lett, aki megkereste Hang Csabát és felvitte őt oda, ahol együtt volt a csapat hajdanán. Még megvolt a rönkasztal is. Az új tulajdonos terve az volt, hogy rendbe hozza a házat és az asztalt is visszaállítja eredeti helyére, ahol tisztelettel emlékezhet a vándor. Ide szervez emléktúrát az Egymilliomodik lépés és a Szászvári Mocorgók Szabadidő Egyesület

2023. június 24-én, szombaton, 9 órától.

A körtúra kiinduló helye a Sötétvölgyi pihenő, a túra végén Szekszárdról óránként indulnak buszok, amivel vissza lehet jutni ide. A könnyű, lassú beszélgetős tempóban zajló, vezetett, ingyenes túra során a kirándulók tizennégy kilométert tesznek meg.

A program részletei ide kattintva érhetők el.

Rockenbauer Pál emlékezete

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, idén lett volna kilencven éves Rockenbauer Pál, a magyar természetjárók példaképe. Emlékéve során számos módon gondoskodtak arról, hogy tovább éljen szívünkben, a mostani azonban minden eddiginél meghatóbb.

A Hosszúhetényi Turistaegyesület tájékoztatása szerint a híres természetfilmes, Rockenbauer Pál zengővárkonyi vörös mészkőbe faragott sírjánál

EGY ÚJ PADOT, EGY TÁJÉKOZTATÓ TÁBLÁT ÉS EGY EGYEDI BÉLYEGZŐT HELYEZTEK KI.

Csodálatosan emlékeznek meg a természetjárók példaképéről zarándokhellyé vált sírjánál

Lelépő

Kapcsolódó