Lelépő
Image default

Nem mindennapi pajtások – Pocokkal játszó rókát rögzített a vadkamera a Bükkben

Elképesztően aranyos videót készített egy bükki vadkamera. A felvételen egy róka látható, amelyiknek egy pocok lett az alkalmi „játszótársa”.

Tündéri videót töltött fel videómegosztó oldalára a Bükki Nemzeti Park. Az egyik nógrádi vadkamerájuk felvételének főszereplőjévé vált egy róka, akinek ezúttal egy pocok lett a játszótársa. A nemzeti park arra is felhívja a figyelmet, hogy a képeken túl a hangokra is érdemes figyelni. A videón először egy barátcinege szólal meg, majd elkezd hangosan riasztani egy ökörszem, végül a cinege is riaszt.

Nemrégiben szintén játszadozó rókákról írtunk, akkor nem egy vadkamera felvétele került a figyelmünk középpontjába. Egy zseniális fotósorozatot mutattunk be, amelyet Csézsa készített.

Csézsa Pusztaszabolcs határában kapta lencsevégre a pajkos rókákat, akik egy szalmabálán találták meg a lehető legtökéletesebb játszóteret maguk számára. A fiatal fotós hölgy azt mondja,

jókor volt jó helyen, de imádta minden percét a felejthetetlen látványnak.

„A fiatal rókák játékáról készült fotókat Pusztaszabolcs határában készítettem az egyik tarlóföldön. Jókor voltam jó helyen és szerencsémre még a szalmabálákat sem szállították el” – meséli a Lelépő kérdésére Csézsa. Hozzáteszi, a kora esti órákban, fél hét körül ért ki, a termőföld széléről pedig azonnal megpillantotta az állatokat, akik kergetőztek, játszadoztak, közben azért pockokra is vadásztak.

És hogy miként folytatódott a történet és milyen fantasztikus fotók készültek róla? Ebben a cikkünkben megláthatod.

Szalmabálán önfeledten játszó rókákat örökített meg egy magyar fotós

Lelépő

Kapcsolódó