Lelépő
Image default

Ingyen közlekedhetünk Budapesten a Múzeumok Éjszakáján

Hét különböző útvonalon indít múzeumbuszokat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Múzeumok éjszakájára; a szombat délutántól vasárnap hajnalig közlekedő járatok a rendezvényre szóló karszalaggal további díj fizetése nélkül vehetők igénybe.

Ingyenes közlekedés karszalaggal

A Múzeumok éjszakája helyszíneinek megközelítésére ideálisak a BKK múzeumbuszai. Emellett szinte minden résztvevő belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a közbringákat is érdemes használni – emlékeztet a BKK.

Az észak-pesti járat MU1, a budai járat MU2, a dél-pesti járat MU3, a budafoki (Törley) járat MU4, az óbudai járat MU5, a budavári járat MU6, a Várkert Bazár járat pedig MU7 jelzéssel közlekedik majd.

Látványos nosztalgiajáratok indulnak

A Múzeumok éjszakájához programfolyamhoz csatlakozik a BKK, a BKV Zrt. és a Közlekedési Múzeum is. Együttműködésében szombat délután az N36-os villamosjáraton a 1522-es pályaszámú F1A nosztalgiavillamossal is utazhat a közönség.

Az 1940-es évek hangulatát idéző, nemrég felújított nosztalgiavillamos a Keleti pályaudvar és a kőbányai Kápolna utca között közlekedik. Érinti majd az Északi Járműjavítót is, ahol a Közlekedési Múzeum kiállítása várja az érdeklődőket. A villamossal az Eiffel Műhelyháztól közelíthető meg a kiállítóhely.

A villamos mellett nosztalgia trolibusszal is utazhatnak az érdeklődők, hiszen ezen a napon az N7679 járaton a 70-es és 80-as éveket idéző ZIU-9 típusú jármű jár majd.

A múltidéző járat a Keleti pályaudvar és a Jászai Mari tér között közlekedik körjáratként, számos múzeum megközelíthető vele. A járatok pontos menetrendje a BudapestGO applikációban is elérhető.

A közlemény figyelmeztet arra, hogy az N36-os villamost és az N7679-es trolibuszt nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, tehát ezeken a járatokon a Múzeumok éjszakája karszalag nem elegendő az utazáshoz.

Szombaton a Deák Ferenc téri BKK Ügyfélközpont 7 és 24 óra között tart nyitva, igazodva a Földalatti Vasúti Múzeum meghosszabbított nyitva tartásához.

A Múzeumok Éjszakája idei programjairól ebben, ebben és ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Lelépő, fotók:  BKK hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó