Lelépő
Image default

Vadkamera rögzítette, hogyan próbálgatják az erejüket a fiatal gímszarvasok – videóval

Ahogy az embereknek, úgy az állatoknak is megvannak a maguk kihívásai a felnőtté válás útján. Ezekre pedig a gímszarvasok az emberhez hasonló módon játékkal és gyakorlással készülnek fel.

Nógrádban kapták lencsevégre a tusakodó gímbikákat

A felnőtté válás nehéz dolog az állatoknál is – írja közösségi oldalán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. A Papp Ferenc természeti őr által készített, nógrádi tájegységi felvételen az látható, hogy a fiatal gímszarvasok milyen játékkal, gyakorlással készülnek fel a való élet kihívásaira. A képkockákon egyértelművé válik, hogy egymáson próbálgatják erejüket, illetve gyakorolják, fejlesztik technikájukat az igazi megmérettetés előtt.

Felkészülni az önálló életre

A gímszarvasok példája rávilágít arra, hogy az állatok is rendelkeznek társas viselkedéssel és tanulással kapcsolatos képességekkel. És ők is ezek révén készülnek fel a felnőttkor kihívásaira. Az ilyen viselkedések felkészítik őket az önálló életre, a személyes biztonságukra, a védekezésre.

Az állatok felnőtté válásának folyamata hasonló a fiatal emberekéhez. Az állatok viselkedése és küzdelmei emlékeztetnek bennünket arra, hogy a természetben minden lénynek megvan a maga módja a túlélésre és a sikerre.

Lelépő

Kapcsolódó