Lelépő
Image default

Vérző fejű túrázót hoztak le a hegyimentők a Nagy-Hideg-hegyről

Szombaton kora délután egy túrázó hívta fel a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot, hogy a Nagy-Hideg-hegyi turistaházban tartózkodik, odafelé menet megbotlott és beverte a fejét, erősen vérzik és nem akar elállni.

A hegyimentők tájékoztatása szerint huszonöt perccel később már Nagy-Hideg-hegyen voltak. A középkorú férfi elmesélte, hogy egy nagyobb baráti társassággal túráztak és a Nagy-Hideg-hegy felé vezető úton esett el, fejjel előre egy élesebb kőre.

Nem tudott rögtön segítséget kérni térerő hiány miatt,

és elsőre nem is gondolta túl súlyosnak a sérüléseit. A Nagy-Hideg-hegyről azonban már inkább tárcsázta a hegyimentő szolgálat SOS számát.

A hegyimentők megvizsgálták és a fején egy súlyosabb sérülést találtak. Két-három centiméter hosszan a bőr szétnyílt és erősen vérzett, valamit a kiránduló megsérült az orrnyergén és a kezén is.

A sérüléseit ellátták a helyszínen.

A sérülés jellege miatt, valamint a férfi egy korábbi korelőzménye miatt úgy döntöttek, hogy kórházi ellátásra van szükség ezért értesítették az Országos Mentőszolgálatot.

A szobi mentőállomás esetkocsija a Cseresznyefa parkolónál találkozott a hegyimentőkkel, akik terepjáróval szállították oda a sérültet. A férfit a váci kórházba szállították további vizsgálatokra és ellátásra.

Lelépő

Kapcsolódó