Lelépő
Image default

Elképesztő légifelvételeken a dabasi iskolások Petőfire emlékező performansza

A dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola hallgatói is csatlakoztak a Petőfi Sándor-emlékévhez, ráadásul nem is akárhogy. Egy hihetetlenül látványos performanszot dolgoztak ki, amelyet a DroneAir örökített meg a levegőből.

Tamás Roland igazgató az iskola közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy a Petőfi 200 emlékév keretében számos aktivitást dolgoztak ki. Projektmunkákban vettek részt, házi versenyeket szerveztek, a különböző tantárgyak óráinak keretében dolgozták fel a témát a tanév II. felének folyamán.

Az emlékévet pedig egy látványos performansszal zárták.

A felvételen jól látható, ahogy a piros, fehér és zöld pólót viselő gyermekek egy élőképben kokárdát alkotnak és kiírják a leghíresebb magyar költő vezetéknevét az iskolájuk udvarára. 

Petőfi születésének kétszázadik évfordulójára Kiskőrös is kitett magáért. A költő szülővárosában igazi 21. századi élmények várják az érdeklődőket. A közeli cukrászdában egyedülálló módon megkóstolható egy olyan sütemény, ami Petőfi kedvenc italából készült. Ez a látványos videó pedig megmutatja, milyen volt a Pilvax 1848. március 15-én.

Lelépő.hu

Kapcsolódó