Lelépő
Image default

Látványos fényfestéssel emlékeznek Budapest több pontján október 23-án

Az „1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja” keretében hétfőn az Országházban és a Terror Háza Múzeumban több kiállítással várják a látogatókat. Emellett lesz fényfestés, gyertyagyújtás, valamint protokollmentes megemlékezés a 301-es parcellánál.

Október 23-án változatos programokkal készülnek

„A szabadság napjának” fővárosi programja október 23-án a Kossuth Lajos téren kilenc órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul. Hétfőn 10 és 18 óra között a „Szent Korona látogatása az Országházban” keretében az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát, valamint az Országgyűlési Múzeum kiállításait.

A Látogatóközpontból megközelíthető „A magyar törvényhozás ezer éve” című tárlat, a Kossuth téren az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás vár. Mindezeken túl a Kőtárat és a szintén a Kossuth téren kiállított Csepel teherautót is megtekinthetik az érdeklődők.

A 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz.

Délután 16 és este 23 óra között több helyszínen is Fényfestésre kerül sor. A Külügyminisztérium épületénél, a Budapesti Műszaki Egyetem K épületénél, valamint a Terror Háza Múzeumnál is különleges látványban lehet részünk.

Ez utóbbi 10 és 18 óra között ingyenesen lesz látogatható,

a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz.

A múzeum állandó kiállítása mellett a látogatók megtekinthetik a „Nagy bűntetthez nagy eszme kell” című új, időszaki kiállítást Sam Havadtoy képzőművész, festő munkáiból.

Ezt olvastad már?

Rendhagyó módon, már október 20-án elindult a Magyar Nemzeti Múzeum 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó programsorozata, aminek keretében John Sadovy fotóiból nyílik kiállítás. John Sadovy mindössze harmincegy éves volt, amikor az 1956-os forradalom idején

lélegzetelállító fényképek segítségével ismertette meg a világgal a Magyarországon lezajlott eseményeket.

A Life című amerikai képes hetilap megbízásából érkezett hazánkba a cseh származású fotóriporter.

NÉGY NAPIG, OKTÓBER 29. ÉS NOVEMBER 1. KÖZÖTT ÉLTE ÁT ÉS FÉNYKÉPEZTE AZ ESEMÉNYEKET.

A kiállításról és az októbe 23-i programokról bővebben ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Világhírű fotós 1956-os képeiről nyílik kiállítás, egyetlen napon ingyenesen is megtekinthető

Lelépő

Kapcsolódó