Lelépő
Image default

TOP3 hely, ahol tulipánszüretre várnak a húsvéti hosszúhétvégén

Míg az ország északi részét hatalmas hótakaró borítja és hóemberek helyett hónyuszikat készítenek a kreatív kezek, addig máshol sorra nyitják meg kapuikat a parkok és kertek a tulipánszüretre.
 
A színes virágok fantasztikus látványt nyújtanak, nem csoda, hogy százak indulnak, hogy egy-egy illatos csokorral térjenek haza. Mutatjuk, hová érdemes menni. 
Bálványos
Összesen ötvenezer tulipán található azokon a mandala formájú ültetvényeken, amelyek a bálványosi Kincsek Völgyében várják a virág szerelmeseit.
 
 
A szín és színárnyalat szerint rendezett, kézzel ültetett tulipánokat szimbolikusan a négy égtáj felé tájolják, a négy külső tulipán mandala közepéén lévő nagy mandala az élet magját szimbolizálja. A tulipánszüret idén április 8-án, húsvétkor kezdődik, majd minden egyes áprilisi csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap folytatódni fog. 
 
További részletek ITT.
Kőröshegy
Nagypéntektől húsvét másnapjáig várják az érdeklődőket a Kőröshegyen is egy látványos tulipánszüretre.
 
 
A tulipánok elképesztő színekben pompáznak és az ünnepi asztalokon is fantasztikusan fognak mutatni. Szakaszosan nyitják majd meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.
 
További információ: ITT
Mórahalom
Nagypénteken nyitotta meg a kapuit az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem százhúszezer virágot számláló tulipános kert Mórahalom határában.
 
 
A másfél hektáros területen negyvennégy virágfajtában gyönyörködhetnek a látogatók, az ágyásokban pedig több mint harmincfajtából szedhetnek is. A mórahalmi tulipános kert működtetésével hagyományosan egy jótékonysági célt is támogatnak, idén pedig a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítványnak juttatják el a bevételt.
 
További információ ITT.
 
Lelépő, fotók: a tulipánszüretek hivatalos Facebook oldalai

Kapcsolódó