Lelépő
Image default

Meglepő, miért ajánlják Budapestet az európai turistáknak ezen a télen

A leginkább pénztárcabarát városokat keresték Európában, van egy főváros, amelyik három éve vezeti a listát. Budapest is jó helyre került. 

A nyaralás mellett sokan mennek pihenni a téli időszakban is. A decembertől februárig tartó időszakot pedig Európa számos ragyogó városában olcsón élvezhetjük. A DiscoverCars.com körbenézett a kontinensen, hogy megtalálja a legkedvezőbb árú téli úti célokat.

A legjobbnak idén is Krakkó bizonyult, de Budapest is bekerült a top tízes rangsorba.

Krakkó, Prága és Brüsszel vezeti az olcsó helyek listáját

A lengyel város pinceklubjaiban zseniálisan szól a blues, a kelet-európai történelem pedig szinte minden egyes épületben nyomon kapható. Krakkóban ezen kívül viszonylag olcsón bérelhetünk autót, kedvezőek a szállodai költségek és összesen hatszázhatvanöt étterem közül választhatunk.

A második helyen Prága végzett köszönhetően jó ár-érték arányú éttermeinek, olcsó szálláslehetőségeinek és kedvező árú repülőjegyeinek. A bronzérmes pedig az összesítésben Brüsszel lett. A belga főváros rengeteg ingyenes látnivalóval várja a turistákat, köztük a lenyűgöző Grand Place-szel.

Budapest az ötödik helyre került.

Íme a legolcsóbb városok Európában a téli időszakban:

Krakkó, Lengyelország
Prága, Csehország
Brüsszel, Belgium
Párizs, Franciaország
Budapest, Magyarország
Tallinn, Észtország
Berlin, Németország
Amszterdam, Hollandia
Bécs, Ausztria
Koppenhága, Dánia

Ezt olvastad már?

A Párisi Udvar Hotel Budapest ötcsillagos háza három díjat is bezsebelt a napokban megrendezett Luxe Global Awards-on. Elismeréseiket nem csak szolgáltatásaiknak köszönhetik, hanem annak is, hogy tereikben a múlt századi hangulat és a luxus atmoszféra harmonikusan találkozik.

Három díjat is bezsebelt egy budapesti szálloda a világ egyik leghíresebb luxusversenyén

Lelépő

Kapcsolódó