Lelépő
Image default

Bezárt a Budapest szívében található, a világ legszebbjének választott „Meki”

Olyan fejlesztéseket is megvalósítanak a legendás budapesti Mekiben a következő fél évben, amire világszerte alig van példa.

Megújul és szebb lesz mint valaha a McDonald’s

Étteremátalakítási programja utolsó állomásához érkezett a hazai McDonald’s. Ennek keretében mintegy fél évre bezárják a többször is a világ egyik legszebb McDonald’s gyorséttermének választott Nyugati téri egységét. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá.

A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan

historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült.

Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti.

Jelentős átalakítások lesznek

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő,

kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

Az étterem látványossága lesz egy ételszállító szalag, mely hazai Mekik közözött egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között fogja továbbítani. Az úgynevezett transzporter felmegy egészen a galéria szintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját.

Ebbe a Mekibe is érkeznek az érintőképernyők

A digitális fejlesztés részeként az étteremben érintőképernyős kioszkok és a hagyományos kasszák egyaránt megjelennek majd. A vendégeknek lehetőségük lesz a rendelésüket ezeken a módokon, vagy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is leadni, és akár egyenesen az asztalukhoz rendelni.

Ezt olvastad már?

Világszinten is egyedi belsőépítészeti megoldásokkal nyílt meg az ország első, a Market kivitelezésében újjáépített „Mekije”. Magyarország első, Régi posta utcai McDonald’s étterme szinte minden elemében megújult novemberben. A beruházás a márka hazai jelenlétének harmincötödik születésnapjára készült el.

A világ egyik legelegánsabbja lett a megújult budapesti Meki

Lelépő, fotók: Flickr, McDonald’s

Kapcsolódó