Lelépő
Image default

Földön és vízen – Öt túra, amivel a természetben búcsúztathatod a nyarat

Augusztus utolsó napjaiban nyárzáró túrákon vehetünk részt földön és vízen egyaránt. Összeállításunkban a Pilisbe, a Szigetközbe, a Zselicbe és a Szekszárdi-dombságra hívogatunk.

Augusztus 19. Nyárzáró túra Pilisszentkereszten

Sportos gazdikat várja nyárzáró túrájára az ErLa Team. A kirándulást Pilisszentkeresztről indítják, a Vaskapu völgyön át mehetünk fel Pilistetőre a Boldog Özséb kilátóhoz. Majd a hegy másik oldalán, egy csodaszép panoráma ösvényen ereszkedhetnek le a gazdik négy lábú kedvenceikkel. A Trézsi forrást érintve juthatunk vissza a faluba, ahol a Hilda cukrászdában egy finom süteménnyel zárják a tizenkét kilométeres, közepes nehézségű túrát.

További információk itt.

Augusztus 26. Nyárzáró Fáklyás túra

A budapesti Postás Strandról indul a Ventura Vízitúra fáklyás túrája. A közös evezés az este legszebb óráiban, naplementekor kezdődik meg és sötétedésre ér véget, amikor a sok-sok fáklya egyszerre égve megvilágítja a csendes vizet. A résztvevők megcsodálhatják a holdat és a csillagokat mielőtt kikötnek a Római-parton. A túrára teljesen kezdők is bátran jelentkezhetnek, a biztonságot a túrát megelőző oktatás, mentőmellény, képzett kormányos kísérők, akár válogatott volt kajak-kenu sportolók biztosítják.

Részletek itt.

Augusztus 26. Szigetköz Zátonyi-Duna Supozás

A SUPrafel a Szigetközbe hívogat egy igazi nyárvégi evezésre. A Zátonyi-Duna gyönyörű szakaszát bárki felfedezheti, akik elmúltak tizennégy évesek. A mintegy hatórás túra ebédidőben kezdődik, az étkezést egészen egyedülálló módon, a deszkán tudják majd a résztvevők megoldani, így az élmény még különlegesebb lesz.

Részletek itt.

Augusztus 26. Zselici 4 fa teljesítménytúra

Meteor Tte Kaposvár szervezésében megvalósuló teljesítménytúrán 10, 20 és 30 kilométeres távokat tehetünk meg. Mindegyik körtúra, így a kiinduló hely és a cél is a Simonfa kulcsosház. A leghosszabb, harminchárom kilométeres táv átvezet a Hármas határon, Cserénfán, Kaposgyarmaton, Gálosfán és Bőszénfán is. Az ellenőrző pontokon ásványvíz, édesség, gyümölcs várja a résztvevőket. A sikeresen teljesítők kitűzőt és oklevelet kapnak valamint a célban teával és zsíros kenyérrel vendégelik meg őket.

További információ itt.

Augusztus 31. Telibold túra a Szekszárdi-dombságon

A Dobogó Természetjáró és Hegymászó Egyesület – DTHE telihold túrára hív augusztus utolsó napján. Az esemény részletei egyelőre nem ismertek, érdemes friss információkért felkeresni az esemény Facebook oldalát. Ide kattintva érhető el.

Lelépő

Kapcsolódó