Lelépő
Image default

Épülettörténeti sétára hív március 15-én a Nemzeti Múzeum

Emellett számos más, ingyenes programmal is készülnek. 
 
A Magyar Nemzeti Múzeum idén is ingyenes családi, gyermek- és felnőtt programokkal, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal várja a látogatókat március 15-én. A Múzeumkertben tíz órakor kezdődik az ünnepi program, amelynek keretében Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter mond beszédet. A családi programokat tizenegy órától tartják a múzeumban és a múzeumkertben. A választék bőséges lesz-
 
A négy új, tematikus múzeumi túraútvonalat követő látogatók előtt a kiállítások eddig nem látott arca tárul fel.
 
A Múzeumi Játéktér játékai között kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek is megtalálhatják a számukra izgalmas, új kihívásokat ígérő feladatokat. Saját fejlesztésű forradalmi szélforgó –
óriás társasjáték, illetve óriás kirakó idézi majd meg a történelmi alakokat.
A Memóriajátékban a tárgyakon keresztül elevenedik meg nemzetünk történelme, a Múzeumi Kincskereső által megismerhetjük, mit mesélnek múltunkról, történelmünkről a kővé vált szobrok és a festmények mozdulatlanná vált alakjai, a Múzeumi Színező Sarokban pedig a kisgyerekes családok kerülhetnek közelebb a Nemzeti Múzeum legszebb és leghíresebb műtárgyaihoz és a magyar történelem alakjaihoz az elragadóan szép színezők segítségével.
 
 
A gyerekek egész nap kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, még marcipán kokárdát is készíthetnek a múzeumkerti Geraldine (Auguszt) cukrászdában. A felnőttek számára a múzeum kurátorai tárlatvezetéseket tartanak, valamint több témában épülettörténeti séták közül is lehet választani.
 
Március 15-én a Nemzeti Múzeumban minden program ingyenes, azonban több program regisztrációhoz kötött.
 
A Magyar Nemzeti Múzeum háza táján mindig zajlik az élet. Ebben a cikkünkben arról írtunk, milyen rendhagyó performansszal hívta fel a figyelmet Polgár Judit sakkmester a béke fontosságára. Itt eláruljuk, hogy miért fog hamarosan a múzeum falai között minden a mennyasszonyokról szólni. De nem csak a Magyar Nemzeti Múzeum tartogat izgalmas programokat és nem csak március 15-én. Ebben a cikkünkben eláruljuk, hogy a családosok mely napokon látogathatják térítésmentesen az ország legjobb múzeumait.
 
lelépő.hu, fotók: Magyar Nemzeti Múzeum

Kapcsolódó