Lelépő
Image default

Van egy magyar múzeum, ahol hamarosan minden a mennyasszonyokról szól majd

2023. decemberében minden a magyar mennyasszonyokról fog szólni a Magyar Nemzeti Múzeumban. A hangolódást a különleges tematikára azonban már most megkezdi az intézmény egy gyerekrajz-pályázattal.
 
A 2023 decemberében nyíló Magyar Menyasszony című nagyszabású kiállítás a magyar nő, a magyar menyasszony nézőpontjából mutatja be
 
az esküvői szokások, hagyományok, viseletek változását 1522 és 2022 között.
 
 
A tematikához kapcsolódóan számos programmal készül az intézmény: hamarosan létrejön az ország legnagyobb online esküvői gyűjteménye, a múzeum Magyar Menyasszony című Facebook-csoportjához csatlakozva pedig bárki fotóval mesélheti el saját, vagy családjának esküvői történetét.
 
Most azonban egy rajzpályázattal nyitják meg a különleges tematikát. 
 
A 3-12 éves gyerekeknek szóló pályázat beadási határideje február 7-e. 
 
Az óvodás, általános iskolás 1-3., valamint általános iskolás 4-6. osztályos korosztály számára meghirdetett pályázaton arra buzdítják a gyerekeket, rajzolják le, milyenek lennének menyasszonyként, vagy milyennek látják a menyasszonyokat.
 
Az A4-es vagy A3-as papírra készült műveket e-mailben lehet beküldeni. A befotózott, vagy szkennelt képeket a lehető legjobb felbontásban, és JPG, vagy PNG formátumban várja a múzeum, a fájlnévnek tartalmaznia kell az alkotó nevét és korcsoportját, és meg kell adni az értesítési e-mail címet is.
 
A részletek ITT olvashatók.
 
A legsikeresebb művek alkotói értékes díjakat kapnak, a legjobb pályaművekből válogatás lesz látható a decemberben nyíló Magyar Menyasszony című nagyszabású kiállításon. A fődíjak mellett további különdíjakat osztanak ki, köztük csoportos múzeumi programlehetőségeket és ingyenes múzeumi belépőket. A bíráló bizottság tagja lesz Simonovics Ildikó divattörténész, szakmuzeológus, a projekt főkurátora, valamint Benes Anita, a Daalarna márka alapító-tervezője, a bizottság elnöke.
 
lelépő.hu

Kapcsolódó