Lelépő
Image default

Négy év után újra felbukkant egy ikonikus látnivaló tetején a titokzatos Esernyős Ember

2015-ben kezdődött Kálló Péter fotográfus és a titokzatos Esernyős Ember közös projektje, a Balance. A feketébe öltözött esernyős figura többek között feltűnt már hidak tetején, óriáskeréken, a balatonboglári Gömbkilátón. De megelent már a Szent Gellért szobor tetején vagy éppen a Kelenföldi Erőmű legmagasabb pontján.

Az Esernyős Ember úgy mozog ezeken a helyeken, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Évek óta azonban nem bukkant fel, egészen mostanáig.

A SopronFest idején a város emblematikus épülete, a Tűztorony tetején sétált.

„Az elmúlt négy évben máson volt a fókusz a magánéletünkben is, és véleményem szerint a közönség is más típusú üzenetekre figyelt. Azonban úgy érezzük, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen a titokzatos Esernyős Ember és egy izgalmas átalakuláson essen át. A soproni Tűztorony ennek az első állomása” – mondta el Kálló Péter.

Az Esernyős Ember egy ismert, hollywoodi filmekben dolgozó kaszkadőr, aki

úgy megy fel a legextrémebb helyekre, ahogy mások egy lépcsőn sétálnak fel.

Minden egyes fotósorozat létrejötte azonban komoly előkészítő munkát igényel: engedélyeztetés, többszöri helyszínbejárás előzi meg az attrakciót. Nemcsak azt tervezik meg, hogyan tud felmászni az adott pontra az esernyőjével, hanem azt is, milyen szögből, beállítással lehet a legjobb képet készíteni.

A soproni Tűztorony tetején már sötétedés után tűnt fel.

A fesztiválozók most azt találgatják, vajon a Lővérekben is feltűnik? A SopronFest nagy sikerrel zajló városi eseményei után ugyanis elkezdődtek a fesztivál kiemelt zenei programjai a Lővérekben. A pünkösdi hosszú hétvégén több tízezer embert várnak a Hűség Városába.

Lelépő

Kapcsolódó