Lelépő
Image default

Rangos elismerést zsebelt be Muraköz a berlini utazáskiállításon

Az idei berlini ITB-n Muraköz nyerte el a Green Destinations (Zöld Desztinációk) ezüst fokozatú díját – számolt be az eseményről a turizmus.com.
 
Az idei berlini ITB-n Muraköz nyerte el a Green Destinations (Zöld Desztinációk) ezüst fokozatú díját. Ezzel az elismeréssel a horvát régió a világon negyedikként csatlakozott a Green Destinations minősítési programhoz, hazájában pedig
 
elsőként tudhatja magáénak a fenntartható és felelős turizmus megvalósításáért járó címet.
 
Mint ismert, Muraköz Horvátország legészakibb részén, a Dráva és a Mura ölelésében, zöld dombok és gazdag síkságok között található, s büszkén viseli a Horvátország virágoskertje nevet.
 
A régióban a tradicionális és a modern egyszerre van jelen és gazdag kulturális-történelmi alapokon nyugszik:
ősi erdők, szőlőültetvények és folyók idillikus, zöldbe burkolózó világa mellett romantikus középkori városok, nyári rezidenciák és kastélyok várják a látogatókat, ugyanakkor termálforrásokban, gyógyfürdőkben és zarándokhelyekben is bővelkedik ez a terület.
 
 
A megye közigazgatási, gazdasági és kulturális központja Csáktornya, a környéken pedig a kirándulók elmerülhetnek a Zrínyi család gazdag történelmében is.
 
Magyarországon is egyre hangsúlyosabb szerepet kap a fenntarthatóság. Ebben a cikkünkben arról írtunk, milyen hihetetlen nagy összegből fejlődhet Magyarországon az aktív turizmus, itt pedig egy olyan budapesti éttermet mutatunk be, amely hatalmas lépést tett az élelmiszerpazarlás felszámolása érdekében.
 
Lelépő.hu, fotók: Unsplash

Kapcsolódó