A karácsonyi desszertek évről évre elhozzák az ünnepi asztalok varázsát, és szinte elképzelhetetlen, hogy a zserbó és a bejgli nélkül teljenek el ezek a napok. Azonban egyre többen keresnek olyan mentes alternatívákat, amelyek ugyanazt a hagyományos ízvilágot idézik meg, de glutén-, cukor- vagy tejmentes változatban készülnek.
Cikkünkben bemutatjuk, hogyan készülhetnek el ezek az ikonikus desszertek, hogy mindenki bátran élvezhesse az ünnepi falatokat.
Így készül a mentes zserbó
A zserbó a magyar konyha egyik emblematikus karácsonyi süteménye, amely generációkat köt össze az ünnepi asztal mellett. De vajon hogyan lehet elkészíteni ezt a klasszikus desszertet úgy, hogy gluténérzékenyek vagy cukormentes étrendet követők is fogyaszthassák?
Az alábbi cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan válik a hagyományos zserbó egy modern, mentes desszertté, megőrizve annak minden szeretett vonását.
Így készülnek az ételallergiások legtökéletesebb mentes zserbója
Így készül a bejgli tejmentesen
A bejgli az ünnepek elmaradhatatlan része, melynek omlós tésztája és gazdag tölteléke évtizedek óta a karácsonyi asztalok ékessége. De hogyan készíthető el, ha valaki tej- vagy gluténmentes étrendet követ? Az alábbi cikkből kiderül, milyen trükkökkel és alapanyagokkal lehet ezt a tradicionális süteményt az ételérzékenyek számára is elérhetővé tenni, anélkül, hogy az ízélmény csorbát szenvedne.
Többé nem akadály az ételallergia – Ennél jobb mentes bejglit még nem kóstoltál
Lelépő