Lelépő
Image default

Öt kihagyhatatlan budapesti program március 15-én

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön a múzeumok, kulturális intézmények tematikus programokkal várják az érdeklődőket országszerte. A fővárosiakból gyűjtöttünk egy csokorra valót.

1. Vezetett séták a forradalmárok nyomában a Budavári Palotanegyedben

Ingyenes családi programok, zene, tánc, irodalom, kiállítások, történelmi séták, fegyverbemutatók és lovas huszárok töltik meg a nemzeti ünnepen a megújuló Budavári Palotanegyed helyszíneit. A legtöbb esemény ingyenes, de a népszerűbb programokra előzetes regisztráció szükséges.

További információk a programokról ebben a cikkünkben.

Vezetett sétákkal, és számos más, ingyenes programmal vár március 15-én a Budavári Palotanegyed

2. Felolvasószínházi előadások a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Tematikus tárlatvezetésekkel, interaktív foglalkozásokkal, beszélgetésekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várja a látogatókat március 15-én a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).

Este hét órától Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadás várja az érdeklődőket. A produkcióban Dömötör András színész és rendező a Csataképek a magyar szabadságharcból című kötet szövegeit állítja színpadra.

3. Színes forgatag és kézműves gyerekprogramok a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) ingyenes programokkal készül az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójára. A három napos hosszúhétvégén kézműves foglalkozásokkal, kurátori tárlatvezetésekkel és sok mással várják az érdeklődőket.

A részletes program ebben a cikkünkben érhető el.

Három napos nemzeti ünnepet hirdetett az ország első számú múzeuma

4. Tematikus séták a Fiumei úti sírkertben

Diáknapot tart március 14-én a Fiumei úti sírkertben a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI): négy helyszínen várják ismeretterjesztő előadásokkal a regisztrált diákcsoportokat, március 15-én pedig tematikus sétára invitálják a látogatókat.

Az „1848-49 emlékezete” című séta magyarokról és németekről, férfiakról és nőkről, Buda várát ostromló vagy azt védő, harctéren elesett, vagy éppen az éhezés elől öngyilkosságba menekülőkről szól. A program a sírkert bejáratától indul, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a Fiumei úti sírkert honlapján lehet.

5. Most vagy soha! a mozikban

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról. A film azt mutatja be, hogy milyen lehetett ezt a forradalmi napot Petőfi és barátai szemszögéből átélni, egy közös ügyért harcolva.

A filmről további érdekességek ebben a cikkünkben olvashatók.

Március 14-én Petőfi meghódítja a magyar mozikat

Lelépő

Kapcsolódó