Lelépő
Image default

TOP6 program, amin érdemes részt venni idén adventkor

Izgalmas adventi programokkal, vezetett túrákkal, játékos feladatokkal várnak az ország legszebb városai az MTÜ és a Tourinform hálózat koordinálásában.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felhívására negyvenegy Tourinform iroda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében a négy adventi hétvégén száztizennégy programmal várják az érdeklődőket.

Az egész család számára minőségi időtöltést kínáló események december 1. és december 23. között lesznek elérhetők. Ezek többségén ingyenesen lehet részt venni, a szervezők csupán előzetes regisztrációt kérnek.

A programok túlnyomó része tematikus, vezetett gyalogos városnézés és adventi témájú séta lesz.

Íme a legjobb hat program adventkor

Zamárdi

Zamárdiban kürtőskaláccsal ajándékozzák meg a sétán résztvevőket, akik betekintést nyerhetnek a halászlé készítésébe. Ezután természetesen meg is kóstolhatják azt, miközben egy koncertet is élvezhetnek forralt bor vagy meleg tea társaságában.

Mohács

Mohácson játékos kincskereső túrára invitálják a gyerekeket, akik hét elrejtett „busó-mikulás” matrica nyomába eredhetnek a városban. A megtalált matricákról készült fotókat a Tourinform Mohács Facebook-oldalára beküldők között ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Zalakaros

Zalakaroson a városi séta előtt a tourinformosok irányításával mindenki elkészítheti saját adventi lámpását, amivel a séta során bevilágíthatják az útjukat.

Debrecen

Debrecenben „Mesélő falak” elnevezésű belvárosi street art sétára hívja az érdeklődőket a Tourinform iroda. A séta résztvevői előtt pedig feltárulnak a falfestmények mögött rejlő helytörténeti érdekességek.

Esztergom

Esztergom ízes utazásra invitálja a látogatókat, akik az új piac ízeit kóstolva megismerkedhetnek a kereskedők, őstermelők egyedi történeteivel is. Egy másik túrájuk pedig a város egykori híres lakójának otthonát bejárva a Babits család karácsonyait ismerteti meg a látogatókkal.

Gödöllő

Gödöllőn az uralkodócsalád ünnepi szokásait tárják az érdeklődők elé a kastély környékét felfedező sétán.

A kezdeményezésbe bekapcsolódott Tourinformok országosan elérhető adventiséta-kínálata a csodasmagyarorszag.hu oldalon található. Az érdeklődők a programot szervező Tourinform irodáknál regisztrálhatnak és kérhetnek további tájékoztatást.

Lelépő, fotók: MTÜ

 

Kapcsolódó