Lelépő
Image default

Hatalmas LEGO-szarkofágot építenek hátrányos helyzetű gyerekek Debrecenben

Kicsik és nagyok, családok, barátok – mindenki kiveheti a részét egy óriási LEGO-kép elkészítéséből február 4-én 10 és 15 óra között a Déri Múzeumban.
 
A több mint harminckétezer LEGO-kockából álló, 1,5 x 1,5 méteres alkotás elkészítésében Hudák Zsolt tanár, csoportvezető és a tekerd! csoport hátrányos helyzetű fiataljai segítenek. A rendezvényen a résztvevők a Déri Múzeum egyiptomi gyűjteményének „ékkövei” közül az egyik szarkofágot építik meg. 
 
Ezt a szarkofágot építik meg a gyerekek LEGO-ból
 
A Nyíregyházán működő LEGO Manufacturing Kft. felajánlása alapján, a Helyi Közösségi Szerepvállalás programjuk keretében kapja meg az építőelemeket a tekerd! hátrányos helyzetű fiatalokból álló civilközösség.
 
Fantasztikus művészi portrék, Marvel-képregényhősök, vagy Edwin „Buzz” Aldrin űrhajós Holdon hagyott lábnyoma épül meg nekik köszönhetően a kockákból.
 
Nem ez az első alkalom, hogy a fiatalok igazán nagyot alkotnak. 2022-ben a Múzeumok Éjszakáján, a Szépművészeti Múzeumban nagyméretű képet készíetttek Bodány Jakab, Bosch, Messerschmidt Raffaelo és Van Gogh egy-egy alkotásáról is.
 
Lelépő.hu

Kapcsolódó