Lelépő
Image default

Már túl is lehet a csúcstámadáson a Pakisztán legveszélyesebb hegyét oxigénpalack nélkül mászó Klein Dávid és Kerekes Bence

Lehet, hogy Klein Dávid és Kerekes Bence már meg is hódította Pakisztán legveszélyesebb hegyének több mint 7400 méteres csúcsát, az Istor-o-Nalt.

Szombaton késő este jelentkezett be Klein Dávid közösségi oldalán útinaplójával. A június 24-én közzétett bejegyzés a június 18-i napra vonatkozott. Ebben a magyar hegymászó kijelentette: az otthoni barátaik megerősítették azt, amit az OMSZ előrejelzése alapján eddig is gondoltak,

a június 24-e tökéletes nap lehet a csúcsmászásra.

1. tábor kiépítve

Ez pedig azt is jelenti, hogy Klein Dávid és Kerekes Bence lehetséges, hogy már meg is hódították Pakisztán legveszélyesebb hegyének 7403 méteres csúcsát, az Istor-o-Nalt.

Mindezt oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül kívánják véghez vinni.

Bambuszbotokkal és szalagokkal jelölik az útvonaljukat

Nem könnyű út vezetett azonban a csúcstámadásig. Ahogyan arról korábban beszámoltunk Kerekes Bence a hegyibetegség tüneteivel küzdött, és társát is annyira megviselte az akklimatizáció, hogy angolul kezdett el beszélni magyar hegymászótársához.

Mindeközben egy másik hegymászóért, a nagyváradi Varga Csabáért is szurkolhatunk. A cél a Nanga Parbat 8125 méteres csúcsa oxigénpalack nélkül. Az ő expedíciójáról is folyamatosan beszámolunk a Lelépőn, legutóbb arról írtunk, hogy ha nyílik az időjárási ablak, jöhet a Nanga Parbat csúcstámadása oxigénpalack nélkül.

A hegymászókkal kapcsolatos híreinket az EXTRÉM rovatunkban olvashatjátok.

Lelépő, fotók: Kerekes Bence és Klein Dávid hivatalos facebook oldalai.

Kapcsolódó