Lelépő
Image default

Egyetlen napra mindenki előtt megnyitja kapuját az ország legvágyottabb kastélya

A magyarországi kastélyok között kevés olyan van, amely egyszerre sugároz romantikát, történelmi jelentőséget és luxust. A turai kastély az elmúlt években számos jelentős díjat bezsebelt, egy napra pedig mindenki számára látogathatóvá válik.

Megnyilnak a sokszorosan díjnyertes kastély kapui

A BOTANIQ Turai Kastély lenyűgöző, neoreneszánsz stílusú épületét Schossberger Zsigmond báró építtette 1883-ban felesége iránti szerelme jeléül. A kastély azóta is őrzi a romantikus gesztus emlékét, és ma is egyedülálló történelmi és kulturális élményeket kínál látogatóinak. Az ősfás parkban sétálva a látogatók visszarepülhetnek az időben, és átélhetik a 19. századi arisztokrácia életének mindennapjait.

A mostani kastélylátogatás során vendégeknek lehetősége nyílik betekintést nyerni az épület rejtett történeteibe és titkaiba. Idegenvezető ezúttal Laci bácsi lesz, a kastély lelkes háziúra, aki szenvedélyesen mesél a múlt nagy eseményeiről és a kastélyban egykor élt személyekről. Így aztán

az anekdotái révén a látogatók teljes képet kaphatnak a kastély történelméről és annak jelentőségéről.

A kastély nemcsak a múlt emlékeit őrzi, hanem a jelenkor kényelmét és luxusát is kínálja vendégeinek. A látogatás részeként egy kellemes sétát tehetnek a kastély termeiben és a parkban. Ezt követően a hangulatos Pálmaházban elfogyaszthatnak egy pihentető kávét vagy teát. Az elegáns környezet és a gondosan megőrzött építészeti részletek tökéletes harmóniát teremtenek, amelyek lenyűgözik a látogatókat.

A BOTANIQ Turai Kastélyról

Mint ismert, a BOTANIQ Turai Kastély hosszas, közel harminc hónapos felújítása után egy tizenkilenc szobás, wellness és gasztronómiai funkciókkal felszerelt szállodaként és rendezvényhelyszínként nyitott meg 2020-ban.

A FELÚJÍTÁS SORÁN ÜGYELVE AZ EREDETI ÁLLAPOTOK VISSZAÁLLÍTÁSÁRA, ILLETVE A MŰEMLÉKI SZEMPONTOKRA ADTÁK VISSZA A KASTÉLY EREDETI MEGJELENÉSÉT,

az építészeti elemek helyreállításától, a díszítőfestések rekonstrukcióján át, a tíz és fél hektáros park rendezéséig.

További információk itt.

Lelépő

Kapcsolódó