Lelépő
Image default

A turai kastély és a tarcali kúria újabb neves építészeti és dizájn díjakat zsebelt be

A BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa november végén két versenyen is díjakkal gazdagodott.
 
A BDPST Group szállodafejlesztései idén a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj és a Klasszis TopDesign versenyén is megmérettethették magukat. A BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme fejlesztési megoldásaikkal és dizájnelemeikkel hozhatták el a két verseny több díját is.
 
BOTANIQ Turai Kastély – Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj
 
A BOTANIQ Turai Kastély a FIABCI átadóján a szálloda kategóriában ért el első helyezést, díjazva a kiemelkedő rehabilitációs és ingatlanfejlesztési megoldásokat.
 
A kategóriagyőzelem mellett pedig az összesítésben másodikként kapott helyet az egykori Schossberger kastély. 
 
 
A turai kastély győzelmével illusztris épületek csoportjához csatlakozhatott.
 
Az előző években olyan épületek nyertek már kategóriákat, mint a Magyar Zene Háza – amely idén első lett az összesített kategóriában – vagy a Nemzeti Táncszínház.
 
 
A BOTANIQ Turai Kastély hosszas, közel harminc hónapos felújítása után egy tizenkilenc szobás, wellness és gasztronómiai funkciókkal felszerelt szállodaként és rendezvényhelyszínként nyitott meg 2020-ban.
 
A felújítás során ügyelve az eredeti állapotok visszaállítására, illetve a műemléki szempontokra adták vissza a kastély eredeti megjelenését,
 
az építészeti elemek helyreállításától, a díszítőfestések rekonstrukcióján át, a tíz és fél hektáros park rendezéséig.
 
BOTANIQ Turai Kastély – Klasszis TopDesign
 
A Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége szakmai versenyén a hazai szállodákat, vendéglátóhelyeket, külső-és belsőépítészeti tervezőket, valamint beszállítókat díjazza évről évre.
 
A BOTANIQ Turai Kastély az év vidéki szálláshelye, lakosztálya és szállodai kertje/terasza díjakat nyerte el,
 
kiváló építészeti és design megoldásainak köszönhetően.
 
Andrássy Kúria & Spa, Bobajka étterem – Klasszis TopDesign
 
A Klasszis TopDesign versenyén a BDPST Group egy másik szállodája és annak étterme is győzedelmeskedett. A tarcali Andrássy Kúria & Spa, amely egykoron az Andrássyak tulajdonában állt, napjainkban az egykori vadászház hangulatát idéző ötvenhárom szobás, wellness és spa funkciókkal felszerelt szállodaként fogadja vendégeit.
 
 
Étterme, a Bobajka a hazai és nemzetközi konyha fogásait és egy százhúsz tételes, tokaji borokból álló borsort kínál a látogatók számára.
 
A kúria felújítása során fontos szempont volt az egykori pihenőház hangulatának megtartása és az Andrássyk örökségének bemutatása, így alakították ki a vadászházat idéző dizájnelemekkel és bensőséges hangulatú színekkel és bútorokkal felszerelt szállodát.
 
 
Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az év Klasszis TopDesign étterme – zárt vendégtér díját vitte el.
 
Az étterem a kúria épületének egyik legvisszafogottabb része, hangulatát az ablakokon beszűrődő tompa fénynek és fa padlózatának köszönheti. Az étterem dizájnjában, a hanggátlás érdekében brokát mintás textileket helyeztek el, ezzel meghittebbé téve a nagy teret, amely nyolcvan vendég befogadására képes.
 
 
Az étteremben zongora is helyet kapott, így biztosítva az élőzenét is a vacsorához. Az étterem terének kialakításánál a bensőséges hangulat mellett az is fontos volt, hogy az ételekről semmi ne vonja el a figyelmet.
 
lelépő.hu, fotók: hivatalos Facebook oldalak

Kapcsolódó