Lelépő
Image default

Súlyosan megsérült kerékpárost mentettek Zebegénynél a börzsönyi hegyimentők

A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet riasztották vasárnap délután, miszerint egy középkorú külföldi hölgy eldőlt a biciklijével Zebegény közelében. A bejelentés alapján a hölgy egy meredek domboldalon feküdt és súlyosabban megsérült. Hegyimentőkre is szükség volt.

A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltók a Váci Hivatásos Tűzoltóságot, valamint a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot is értesítették, mivel feltételezhető volt, hogy nehéz terepről kell a sérültet lehozni.

A helyszínre érkező hivatásos és önkéntes egységek a nőt egy meredek domboldalon találták meg. Az időközben kiérkezett Országos Mentőszolgálat munkatársai megállapították, hogy a hölgy feltehetően combnyaktörést szenvedett, és a szállítását nagyon óvatosan kell megoldani.

A meredek domboldalon kötelek segítségével cipelték le a hivatásos és önkéntes egységek a sérült hölgyet a mentőautóig, ahonnan a váci kórházba szállították.

Úgy tudni, a Börzsönyi Hegyimentő szolgálat idén január és július között ötvennégy bevetésen volt, negyven embert mentettek meg vagy láttak el. A legtöbbször júliusban kellett elindulniuk. Az ötvennégy beavatkozás jelentős része műszaki mentés volt, huszonnégy százaléka ismert helyen lévő sérült mentése volt,

öt esetben pedig felkutatás, ellátás és mentés volt a feladatuk.

Lelépőn is beszámoltunk már a hegyimentők akcióiról. Februárban egy olyan átfagyott, megsérült túrázót kellett menteni, aki városi ruházatban vágott neki a Csóványosnak és a Nagy-Hideg-hegynek. Májusban kocsijával eltévedt idős nő rekedt a sárban a Börzsönyben, mentők, rendőrök, hegyimentők mentek érte. Júniusban pedig a hatalmas viharok következtében megrongálódott Csóványosi-kilátó villámvédelmét javították meg a hegyimentők alpinistái.

Lelépő, fotók: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat weboldala

Kapcsolódó