Lelépő
Image default

Az év nagy dobására készülnek a gyékényesi búvártóban

Július 26-án versenyen való részvétel különleges lehetőség ez az úszás szerelmesei számára. A helyszín a gyékényesi, festői szépségéről és kristálytiszta vizéről híres búvártó, amelynek közepén egy kis sziget álldogál. A versenyre több száz amatőr és profi jelentkezőt várnak.

Különleges helyszín a búvártó

A gyékényesi búvártó nagyon ismert és népszerű szépsége és tiszta, mély vize miatt. A tó feneke kavicsos, így tempózás közben akár húsz méteres mélységbe is leláthatnak az úszók, valamint

gyönyörködhetnek a búvárok által elsüllyesztett, megtisztított hajóroncsban.

A középtávot választókra egy kör vár a sziget körül, ami három kilométert jelent, a haladók három kört úsznak, vagyis kilenc kilométert.

Bár az indulók biztonságára megannyi csónak és profi búvárok vigyáznak, a tiszta állóvíz igazán könnyű terep a nyíltvízi úszással még csak most barátkozók számára is.

Nemes célt szolgál a rendhagyó úszóverseny

„Évek óta azért szervezzük ezeket az eseményeket, hogy a közönség úszva fedezhesse fel az ország tájait és bemutassuk, milyen sok helyszín alkalmas a sportolásra – akár a nyílt vizeinkben is” – mondta el Mezős Balázs szervező.

Ezúttal az eseménynek egy másik célja is van. Hét éve dolgoznak együtt a búvármentőkkel, tisztelik helytállásukat és szeretnénk támogatni a munkájukat. A nevezési díjakat a versenyen a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat (PMKMSZ) kapja.

A PMKMSZ eltűnt személyeket kutat fel, tragédiák, például legutóbb a törökországi földrengés során segíti a túlélők keresését, embereket és állatokat ment.

Az eseményt az Open Water Tournament és a Budapest Urban Games ötletgazdái szervezik. Rendezvényeiken az elmúlt években több tízezer érdeklődő ismerkedhetett meg a sportolás különleges módjaival és helyszíneivel.

Lelépő, fotók: Open Water

 

Kapcsolódó