Lelépő
Image default

Húsz nagyszerű hellyel teszi fel magát Siófok a hazai gasztrotérképre

A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása. A térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.

A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az egész éves Balaton szemlélet erősítése. Emellett eltökélt szándékuk, hogy a térségben kiemelkedő színvonalat nyújtó szolgáltatók közös megjelenése által Siófokot feltűzzék a régió gasztro-térképére.

A GasztroFok – Kulináris körút Siófokon! 2023. október 27-29. között vár.

A három nap alatt mintegy húsz szolgáltató, rendezvényhelyszín várja az ínyenc falatokra vágyókat. Érdemes minél több helyet meglátogatni, megismerkedni a helyi ízekkel, és élni a kedvezményekkel.

A Gasztrofok kínálatában megtalálhatók helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek. De lesznek streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is.

A BAHART menetrendi személyhajózási szezonja október 23-i hétvégén zárul, azonban a kompok továbbra is, az év minden napján közlekednek majd. Ráadásul a fesztiválokhoz kapcsolódóan is indulnak majd remek járatok a Balatonon. Erről bővebben ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Lelépő

Kapcsolódó