Lelépő
Image default

Kiderült, hogyan hajókázhatunk a szezon vége után is a Balatonon – TOP4 programajánlattal

A BAHART menetrendi személyhajózási szezonja október 23-i hétvégén zárul, azonban a kompok továbbra is, az év minden napján közlekednek majd. Ráadásul a fesztiválokhoz kapcsolódóan is indulnak majd remek járatok a Balatonon.

Jó évet zárhat a balatoni hajózás

A kiváló őszi kirándulóidő és a Balaton-parti rendezvények is hozzájárultak ahhoz, hogy tavalyhoz képest egy héttel korábban, már október elején elérjék a két milliós utasszámot a BAHART hajói. A kompok 1,3 millió utast szállítottak eddig, a személyhajókon pedig több mint hétszázezren utaztak.

A BAHART tájékoztatása szerint nemcsak az utasok száma, a kerékpárosok száma is magasabb volt október elejéig, sőt a Kajla útlevéllel utazó kisgyermekek száma is tizedével nőtt.

Nem kell lemondani a hajókázásról ősszel és télen sem

Ugyan október 23-án kifutnak az idei utolsó menetrend szerinti személyhajók, a BAHART hétvégi járatai és az egyedi hajó programok továbbra is várják az utazókat. A kompok pedig az év minden napján közlekednek.

TOP4 BAHART sétahajó járat, amit nem érdemes kihagyni

1. Szigligeti Süllőfesztivál

BAHART Sétahajó járatok indulnak a Szigligeti Süllőfesztivál helyszínéről, valamint menetrendi hajójáratok is közlekednek Fonyód – Badacsony – Szigliget útvonalon október 21-én és 22-én.

2. Halloween gyerekhajók

A Halloween gyerekhajók Balatonfüredről és Siófokról futnak ki október végén. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy az őszi szünetben extra sétahajó járatok indulnak a két településről.

3. XXI. Gardália Napok

A tihanyi XXI. Gardália Napokon a BAHART nézőhajója is közlekedik majd.

4. Mikulás hajók

December 2-án Mikulás hajókkal utazhatnak az érdeklődők Balatonfüreden és Siófokon.

Lelépő, fotók: BAHART hivatalos oldalai

Kapcsolódó