Lelépő
Image default

Győrffy Ákos és a többi elhunyt hegymászó tiszteletére avatnak emléktáblát

Emléktábla avatásra hív a Kalifa, így kívánnak megemlékezni a nem hazai földben nyugvó hegymászókra. A közös gyertyagyújtásra a Szemlő-hegyi-barlangnál kerül sor. Az avatást a Kalifa a közösségi oldalán jelentette be hétfőn.

Gyertyagyújtásra és emléktáblaavatásra hívnak

Szeretettel vár mindenkit a nem hazai földben nyugvó hegymászóink tiszteletére készített emléktábla avatásra és közös gyertyagyújtásra a Kalifa november 1-jén este 6 órakor a Szemlő-hegyi-barlang feletti szimbolikus temetőkertben, mai nevén a Kessler Hubert Parkban.

Helyszín: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.

„A 2018-ban tett ígéretünk, miszerint egy évig gondozzuk az emlékhelyet, immáron öt évre bővült és továbbra is szeretnénk ezt a hagyományt folytatni. Múlt héten elvégeztük az Emlékkert gondozását, előkészítését” – írja a Kalifa közösségi oldalán. Hozzáteszik, az idei megemlékezést a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulattal közösen szervezik.

Mint ismert a Kalifa csapat egyik tagját veszítette el idén. Győrffy Ákos a Monte Rosa masszívumon tűnt el nem sokkal azelőtt, hogy a Kancsendzöngára indult volna. Oda, ahol tíz évvel ezelőtt Erős Zsolt és Kiss Péter életét vesztette.

Lelépő, címlapfotó: Kalifa facebook oldala

Kapcsolódó