Lelépő
Image default

Kitiltják a motorosokat a Dunakanyar legszebb panorámáját nyújtó útjáról

A Dunakanyarban fekvő Visegrád önkormányzata a lakossági jelzésekre és kérésekre reagálva is korlátozzák a Fellegvárba vezető Panoráma út használóinak körét.

Mint ismert, az elmúlt évben felújított, Fellegvárba vezető Panoráma utat az autóbuszok a tavasztól őszig tartó időszakban kizárólag egyirányban, lejtmenetben használhatják. Az önkormányzat szerint ezzel az intézkedéssel sikerült mérsékelniük a lakóövezetek környezeti terhelését.

Ez azonban teljes mértékben nem oldotta meg a problémát, sőt újabbakat generált.

A Panoráma út városba levezető szakaszát a tavalyi felújítást követően, a korábbi években tapasztaltakhoz képest napi rendszerességgel a nagy sebességgel közlekedő motorosok és autósok versenypályának használják – írja az önkormányzat. Hozzáteszik, a lakosok mindennapjait és a szállóvendégek nyugalmát egyaránt nagy mértékben zavarja.

A veszélyes gyakorlat és intenzív zajterhelés megszüntetése érdekében a Panoráma út elején, az Apátkúti-völgy bejáratánál és a Fellegvár parkoló kijáratánál (a település irányába) „motorkerékpárral behajtani tilos tábla” kerül kihelyezésre.

Azaz ezt az útszakaszt a motorosok nem használhatják.

A tilalom minden év március 1. és november 1. közötti időszakra vonatkozik. A motorosok számára a Fellegvár megközelítése a Nagyvillám Sípálya felől továbbra is biztosított.

A motorosok egy része finoman szólva is kiakadt az dunakanyari önkormányzat lépésén. A Kanyarfotó például kifejezetten rossz és hibás döntésnek tartják a motorosok kitiltását a Visegrádi Panoráma út felújított szakaszáról. Kijelentették azt is, hogy a magunk módján egészen biztosan fel fognak lépni ez ellen, mert meglátásuk szerint ezt a szakaszt nem használják versenypályának a motorosok.

A Dunakanyar csodálatos épületeket rejt és lépten-nyomon páratlan látványt biztosít. A Nyugat-Börzsönyben, Nagybörzsöny határában található a Szent István templom. Ezt tartják Magyarország egyik legszebb állapotban fennmaradt Árpád-kori templomának, ahová egyszer mindenkinek érdemes ellátogatnia. A Prédikálószékről pedig rendre különleges panoráma nyílik, erről meseszép fotókat itt és itt lehet megtekinteni.

Lelépő

Kapcsolódó