Lelépő
Image default

Fantasztikus kiállítás nyílik az ország egyik legtehetségesebb vadfotósának képeiből

Van, aki a természetben találja meg önmaga kiteljesedését. A vadfotózás pedig ennek egy még különlegesebb ága. Hihetetlenül magas szintre emelte ezt Dornics Ákos, akinek Békásmegyeren nyílt látványos kiállítása alkotásaiból.

– Tíz évvel ezelőtt lett a fotózás az életem része. Tősgyökeres fővárosiként, óbudaiként nem gondoltam volna, hogy évekkel később majd az erdők állandó vendége leszek, és a vadfotózás fogja meghatározni a mindennapjaim – mondja a Lelépőnek Dornics Ákos vadfotós.

Hozzáteszi, eleinte a város, táj- és természetfotózás vonzotta, rendszeresen próbálta lencsevégre kapni a főváros ikonikus épületeit napkelte és napnyugta idején. Később azonban rájött, hogy leginkább a hegyekben és a Balaton környékén találja meg a számára legérdekesebb témákat.

Az útkeresése során fedezte fel öt évvel ezelőtt a tájfotózás egy különös ágát, a vadfotózást, mely teljes mértékben magával ragadta.

„Mára nem csak a munkáim legmeghatározóbb része lett, hanem a szenvedélyem is”- hangsúlyozza.

A természet és a benne élő vadak közelsége rabul ejtette a fotóst, ezeknek a pillanatoknak a megörökítése pedig hihetetlen élményt jelent számára, még akkor is, ha erre a hajnali órák a legmegfelelőbbek.

Fotózásai során leginkább Somogy vármegyében szokott megfordulni, de természetesen igyekszik az ország minél több részébe eljutni. Vadfotósként missziójának tartja, hogy

közelebb hozza az emberekhez ezt a világot, és természetes közegükben mutassa be a vadak életét.

Erre ad rendkívül jó alkalmat frissen megnyílt kiállítása.

– A Békásmegyeri Közösségi Ház felkérésének köszönhetően most lehetőségem nyílik arra, hogy tizenkét kiállított kép segítségével egy kis ízelítőt tudjak adni ennek a csodálatos világnak a szereplőiről – mondja Dornics Ákos, akinek nem mindennapi tárlata szeptember 5-ig tekinthető meg.

Lelépő, fotók: Dornics Ákos

Kapcsolódó