Lelépő
Image default

Ilyen jeges csodavilág várja a kirándulókat az Abért-tónál

A kőszegi Abért-tó fantasztikus természeti környezetben bújik meg. A legtöbben a tavasztól nyárig tartó időszakban keresik fel, holott télen is fantasztikus kincseket rejt. Ezt bizonyította be Lakotárné Lőrinc Edit is, aki a hely fagyos arcát mutatja meg a Lelépő olvasóinak.

Csodálatos látvány a jégbe zárt Abért-tó

„Az Abért-tó minden évszakban más arcát mutatja, de mindig gyönyörű” – mondta lapunknak a fotós. Kiemetle, tavasztól őszig sokan megfordulnak itt, de télen is látni sétáló, horgászó embereket.

„Van egy elkülönített része, a kutyák számára, sokszor látom, mennyire élvezik a fürdést a tóban. A tavat körül vevő parton, padokat és asztalokat helyeztek el, így itt lehet pihenni, étkezni, órákat eltölteni” – meséli. Hozzáteszi, nem csak azért vonzó a környék. A táj szépségét is magával ragadónak tartja, hiszen

az abért-tó hátterében a Kőszegi-hegység egy része húzódik.

„Ha, tehetem, én is gyakran eljövök ide és sokszor fotozóm a napkeltéket, napnyugtákat, mert ezekeben a napszakokban még festőibb arcát mutatja a táj” – mondta a Lelépőnek Lakotárné Lőrincz Edit. Hozzáteszi, télen, a befagyott Abért-tó látványa és a partjára kicsapódó hullámok által a növényekre, tereptárgyakra dermedt jég vonzza az embereket ide, így őt is.

„Évek óta fotozóm az Abért-tónál formálódott jégszobrokat, a füvet beburkoló jéggömböket, a tó jegén összegyűlt madárvilágot” – hangsúlyozza. A Lelépőnek küldött képeit a naplemente fényében készítette. Ahogyan fogalmaz, varázslatos volt, ahogy a napsugarak megvilágították ezeket a képződményeket.

„Órákat el tudtam volna tölteni és fotózni őket!” – teszi hozzá.

Ezt olvastad már?

Nem ez az első alkalom, hogy az Abért-tó varázslatos szépségét megmutatjuk a Lelépőn. Ebben a cikkünkben az őszi naplemente fényeiben pompázó képeket lehet nézegetni róla. Itt pedig a nyár eleji friss, zöldellő arcában lehet gyönyörködni Keresztes Csaba felvételeinek köszönhetően.

A Kőszegi-hegység lábánál bújik meg az ország egyik legszebb mesterséges tava

Lelépő

Kapcsolódó