Lelépő
Image default

Libafuttatás és zseniális gasztronómiai élmények várnak Etyeken Márton napján

A Rókusfalvy Birtok hagyományteremtő és hagyományőrző képességére mindig lehet számítani. Márton napjának közelében pedig sokaknak jut eszébe ez az etyeki helyszín, hiszen nagyon kedves és izgalmas programok és ínycsiklandó ízek várják az idelátogatókat. Nem lesz ez másképp november 11-én sem, amikor is tematikus programokkal és gasztronómiai kínálattal várják majd az érdeklődőket.

Sokak kedvencével, az Etyeki Állatvédők Egyesületének fővédnökségével szervezett libaterelő versennyel, a Libafutammal indul a nap. Erre a kedves megmérettetésre már 10.00 órától lehet majd nevezni a helyszínen kicsiknek és nagyoknak. A humoros nyelvezettel megírt, de lényeges feltételeket leíró, egyszerű szabályzat szerint a libákat a szőlősorok között kell a versenyzőknek a szalmabálákkal körülvett depóba terelni a nyereményekért.

Természetesen azokra is gondoltak a szervezők, akik nem aktívan szeretnének kikapcsolódni. A felnőtteknek borbárral, a gyermekeknek mustfröccsel készülnek a helyiek. A Rókusfalvy Fogadóban pedig egészen a november 4-18. közötti időszakban Márton-napi menüvel várják a vendégeket.

Akiket a kóstolás mellett a borkészítés folyamata is érdekel, vagy csak többet szeretnének megtudni a helyi borokról, azoknak a „Pohárral a kézben pincetúrát” ajánlható. Ennek során szakértők vezetik végig a vendégeket a pincészet feldolgozó helyiségeiben, és választ kaphatnak kérdéseikre is.

Etyeken már az is megszokott, hogy általában gondolnak az élő zene szerelmeseire is. Ezúttal is délután az őszi szőlő mellett szólalnak meg a hangszerek.

Lelépő

Kapcsolódó