Lelépő
Image default

Kiderült, miért szeretik annyira a digitális nomádok Budapestet

A pandémia következtében egyre többen dolgoznak távmunkában, a külföldről történő munkavégzés pedig életstílussá vált. A digitális nomád élete pedig nem csak rendkívül változatos, hanem sokak számára vonzó is.

Digitális nomádok járják Európát

Egyre több ország kínál digitális nomád vízumot, vagy csábítja különböző kedvezményekkel a távmunkásokat. A Norton Finance most megvizsgálta az európai fővárosokat és felállította azoknak a toplistáját, amelyek a digitális nomádok számára a legolcsóbbak lehetnek.

A vizsgálatban megnézték az átlagos bérleti díjat, rezsiköltségeket, közlekedési díjakat, az étkezés árát, az edzőteri és internetes költségeket is.

Az első helyen az észak-macedóniai Szkopje áll, a második helyen Szarajevó végzett, a harmadik pedig Moldova fővárosa, Kisinyov lett.

Budapest is igen jól szerepelt a rangsorban, összesítésben a hetedik helyre került.

A spektrum másik végén Európa legdrágább városai állnak, amelyek közé tartozik Koppenhága és Dublin is. Ezekben a fővárosokban a bérleti díj átlagosan ötször magasabb, mint az első tíz legolcsóbb városok esetében.

Budapest a top tíz legolcsóbb európai főváros között

  1. Szkopje, Észak-Macedónia
  2. Szarajevó, Bosznia-Hercegovina
  3. Kisinyov, Moldova
  4. Szófia, Bulgária
  5. Bukarest, Románia
  6. Belgrád, Szerbia
  7. Budapest, Magyarország
  8. Varsó, Lengyelország
  9. Vilnius, Litvánia
  10. Riga, Lettország

Ezt olvastad már?

A világ egyik legelismertebb turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler nemrégiben bejelentette az idei Readers’ Choice Awards díjazottjait. Ezek között két budapesti szálloda is helyet kapott. Az Aria Hotel Budapest ötödik helyezést ért el a közép- és dél-európai hotelek között. Az Anantara New York Palace Budapest Hotel a hetedik helyen végzett.

Két budapesti szálloda is a világ legjobbjai közé került a leghíresebb turisztikai magazin toplistáján

Lelépő

Kapcsolódó