Lelépő
Image default

Csillagok után hamarosan kulcsokat is osztogat a Michelin, magyar szállodák is lehetnek az esélyesek között

A Michelin kiadványa százhúsz ország több mint ötezer szállodáját ajánlja majd. Ezek között pedig budapesti helyek is könnyen lehetnek.

Csillagok helyett kulcsokat ad majd Michelin

A Michelin az éttermek után a szállodákat is vizsgálja. Várhatóan 2024-ben hozzák nyilvánosságra első listájukat a világ legjobb hoteljeiről. A legjobbak közé tartozó szállodák azonban nem kapnak csillagokat, hanem kulcsokat kapnak majd.

A szállodákat a helyi élményekhez való hozzájárulásuk, a belsőépítészeti és építészeti megoldásaik, a minőség, a kényelem, az ár és az élmény közötti összhang alapján értékelik. A Michelin által elsők között elismert szállodákat a világ százhúsz országából válogatják ki,

az első ajánlásuk ötezer létesítményt tartalmaz majd.

Úgy tudni, az összes kulccsal jutalmazott hotel szerepelni fog a Michelin weboldalán, az innen érkező foglalásokból pedig jutalékot fognak kapni.

Melyik magyar szállodák lehetnek esélyesek

Az elmúlt hetekben több magyar szálloda is bezsebelt rangos nemzetközi elismeréseket. Ezek bármelyike esélyes lehet arra, hogy a Michelin kulcsát is megszerezze.

Ahogyan a Lelépő is megírta, a Condé Nast Traveler listáján az Aria Hotel Budapest ötödik helyezést ért el a közép- és dél-európai hotelek között. Az Anantara New York Palace Budapest Hotel a hetedik helyen végzett. Az összesített listán szintén szerepel a két budapesti szálloda, itt

a tizennegyedik és a huszonhatodik helyen végeztek az „Európa többi része” kategóriában.

Kiderült az is, melyik az ország első számú luxusszállodája. A Michelin kulcsára esélyes a Kempinski Hotel Corvinus Budapest is, amelyik megnyerte a World Travel Awards 2023-as szavazásán Magyarország vezető luxuslakosztálya címet. Ez azonban még nem minden, egyszerre ugyanis két díjat is bezsebeltek. A Corvinus Elnöki Lakosztályuk behúzta a hazánk vezető szállodai lakosztálya címet is.

Lelépő, fotók: hivatalos oldalak

Kapcsolódó