Lelépő
Image default

Most hétvégén kezdődik a szezon, nyitnak az első strandok

A strandok néhány évtizede még szinte mindenhol május 1-én nyitották meg a kapuikat. Ezt hagyományt ma már csak töredékük őrzi, inkább az időjárástól teszik függővé, mikortól használhatjuk a strandmedencéket.

A termalfurdo.hu információi szerint most hétvégén tíz strand nyitja meg a kapuit. A Gellért Gyógyfürdő hullám medencéje április 22 óta működik, hozzá csatlakozik majd

a legkorábban nyitó fővárosi strandként a Palatinus Strand.

Szintén most hétvégén kezdődik a szezon a békéscsabai Árpád Fürdőben, a berekfürdői és a bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben, a Hungarospa Hajdúszoboszlóban, az Igali Gyógyfürdőben, a Lenti Termálfürdőben, a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőben, a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban és a Zalakarosi Fürdőben.

A legtöbb fürdő azonban úgy döntött, hogy a pünkösdi hétvégére, azaz május 26-27-re tervezik a nyitást,

vannak olyanok is, akik csak június közepén vagy végén nyitják meg a kapuit, ilyen a Kecskeméti Fürdő, Élményfürdő és Csúszdapark, a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő és a budapesti Pünkösdfürdői Strand.

Nem mindenhonnan érkeznek azonban ilyen jó hírek. Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, ötven év után nem nyit ki az ország egyik legismertebb termálvizes strandja, az egyik fővárosi strandot a földdel teszik egyenlővé, az egykor ikonikus másik budapesti helyen pedig a természet veszi vissza az uralmat.

Lelépő.hu, fotók: Palatinus

 

Kapcsolódó