Lelépő
Image default

Alig egy perces videón látható és hallható több százezer daru behúzása a Hortobágyon, a naplementében

A Filmdzsungel Stúdió évek óta együttműködik a most ötven éves Hortobágyi Nemzeti Parkkal. Számos alkalommal készítettek filmet a park különleges természeti látványosságairól, így többek között a darvakról, a daruvonulásról és a behúzásról is.

A közösségi oldalukra feltöltött legfrissebb videón az látható, miként húznak be a darvak éjszakai pihenőhelyükre a Hortobágyon. A madarak megtalálták a legfestőibb időpontot a tömeges vonulásra, a naplemente legszebb színei adják számukra a hátteret.

Nem csak látványos, hanghatásaiban is hihetetlen a behúzás

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, minden rekordot megdöntött idén a Hortobágyi Nemzeti Park területén állomásozó darvak száma. A szinkronszámlálás során több mint 182 ezer madarat számoltak, meg, ami példa nélküli.

Ezzel a világ első számú vonulóhelyévé vált.

„Az idei ősz a vonulás szempontjából mind az időjárás, mind a pihenésre, táplálkozásra, éjszakázásra alkalmas élőhelyek állapotának tekintetében igen kedvezőnek bizonyult” – tájékoztatott a Hortobágyi Nemzeti Park.

Elképesztő videó: Sosem volt még ennyi daru a Hortobágyon, mint most, így világ első számú vonulóhelyévé vált

Jön a Darufesztivál

A Hortobágyi Nonprofit Kft., és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság együttműködésében a Behajtási Ünnep és a Darufesztivál már évek óta egy időben és helyszínen kerül megrendezésre. Ennek köszönhetően

EGYSZERRE CSODÁLHATJUK MEG A TERMÉSZETI ÉRTÉKEKET ÉS A PÁSZTORSÁGHOZ KÖTHETŐ KULTURÁLIS HAGYOMÁNYOKAT.

Október 21-én Hortobágy Község Önkormányzata kézműves vásárt is szervez, mely a program részeként biztosítja, hogy a Hortobágy értékeiből valamit a látogatók magukkal is vihessenek. Az egész napos rendezvény során kézműves vásár, bográcsban főtt pásztorételek, néptáncbemutató, valamint természetismereti játékok és kézműves foglalkozások várnak mindenkit.

Lelépő

Kapcsolódó