Lelépő
Image default

Busó-expressz indul vasárnap Budapestről a busójárás csúcsnapjára

Február 11-én vasárnap rendezik a mohácsi Busójárás csúcsnapját. A MÁV-START a könnyebb hazajutás érdekében a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon módosított a menetrendjén – tájékoztatott a szervezet. A Volánbusz pedig közvetlen Busó-expressz járatokat indít a fővárosból Mohácsra.

Módosulnak a menetrendek

A rendezvényre utazók könnyebb hazajutása érdekében a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonalon változás lesz a vasúti menetrendben.

A menetrendtől eltérően a Magyarbolyról Pécsre 20:14-kor induló vonat utasainak Villány állomáson másik szerelvényre kell átszállniuk. A Mohácsról 19:50-kor induló vonat több kocsival Pécsig közlekedik, így az utasoknak Villányban nem kell átszállniuk másik vonatra.

Közvetlen Busó-expressz indul a Népligetből

A Volánbusz közvetlen járatokat indít a fővárosból Mohácsra: a Busó-expressz járatok február 10-én és 11-én – 1131-es jelzéssel – 7:05-kor, illetve 9:05-kor indulnak a budapesti Népliget autóbusz-állomásról.

A Baranya vármegyei járásközpontból szombaton 15:35-kor és 18:35-kor, vasárnap 15:35-kor, 17:35-kor és 18:35-kor indulnak az expresszjáratok Budapestre.

A hivatalos tájékoztatás szerint a járatokon a Volánbusz belföldi díjszabása érvényes – kiegészítő jegy megváltása mellett. A szükséges menetjegyeket érdemes elővételben megvásárolni.

Ezt olvastad már?

A tizenöt helyszínen több mint százhatvan hagyományőrző programot kínáló, esemény szombati és vasárnapi csúcsprogramjaira negyven-negyvenötezer érdeklődőt várnak. Alábbi cikkünkben a részletes programok is elolvashatók.

Minden eddiginél több busó űzi el idén a telet Mohácson

Lelépő

Kapcsolódó