Lelépő
Image default

Hét kép, amitől mindenki szerelmes lesz a Bükkbe

A Bükk a Tardi-dombságnál ér véget. Vagy ott kezdődik. Minden csak nézőpont kérdése, de hogy néhány kép erejéig a világ közepe lesz, az is biztos.

Az Északi-Középhegységben található Bükk az ország egyik legszebb vidéke. Nevét a leggyakoribb fájáról, a bükkről kapta. Nemzeti parkjának barlangjai, csodálatos állat- és növényvilága védelmet élvez.

A változatos domborzati viszonyai olyan látványos ösvényeket rejt, amelyek között mindenki megtalálja az edzettségi szintének megfelelőt, nem csoda, hogy

a környéket a családok, a rutinos kirándulók és a kihívásokra vágyó teljesítménytúrázók is imádják.

Feltehetően így van ezzel Pál Zsiga is, aki a minap olyan felvételeket lőtt a tavasz legszebb színeibe öltözött tájról, amelyek párjukat ritkítják. A felvételek a Tardi-dombságnál készültek és a Bükk-hegység kincsei csoportban osztotta meg őket az alkotó. A látványos fényképek közül válogattunk hetet, amitől tényleg azt érezzük,

a Bükk a világ közepe.

Fotó: Pál Zsiga
Fotó: Pál Zsiga
Fotó: Pál Zsiga
Fotó: Pál Zsiga
Fotó: Pál Zsiga
Fotó: Pál Zsiga
Fotó: Pál Zsiga

Nemrégiben a táj a milliónyi virágzó keltikétől vált elvarázsolt erdővé, melyről ebben a cikkünkben mutattunk remek fotókat. A hónap elején az itt található időszakos forrás is működésbe lépett a kirándulók legnagyobb örömére, március végén pedig a kristálytiszta időnek köszönhetően még a Magas-Tátra is láthatóvolt innen.

Lelépő.hu, fotók: Pál Zsiga

Kapcsolódó