Lelépő
Image default

Elvarázsolt erdővé vált a Bükk a milliónyi virágzó keltikétől

Kovács Eszter látványos fotókat készített a Bükkben a keltikék virágzásáról, melyeket a Bükk-hegység kincsei Facebook csoportban osztott meg.

„Tavasszal mindig megtörténik… az erdő színes szőnyeget növeszt, pompás pázsitot virágokból. A keltikék virágzása a Bükkben semmihez sem fogható” – írja Kovács Eszter Facebook bejegyzésében, hozzátéve,

a misztikus illat lágyan körül ölelte, és a jelenbe hozta ebben az elvarázsolt erdőben.

A fényképeket elnézve, a Bükk erdeiben az odvas keltikék a szó szoros értelmében véve szőnyeget képeznek.

A vadvirágok már teljes pompájukban tündökölnek, miközben az őket övező fák a lombfakadásra várnak.

Az odvas keltike gumós növény, gyorsan, nagy területen tud elszaporodni, hogy aztán márciustól májusig virágozzon. Szirmai a lila, bíbor és fehér színűek lehetnek, jellegzetes, hosszú sarkanyúiról könnyen felismerhető.

Pompás látványban lehet azoknak is a része, akik a fővárosban barangolnak. Kivirágzott ugyanis az ország legszebb sétánya, a Tóth Árpád sétány és a japán cseresznyefák is rózsaszínbe borították a Füvészkertet. Ha pedig még mindig szívesen nézegetnél látványos fotókat a csodásan virágzó fákról, ebben a cikkünkben a gyöngyöstarjáni vérszilvafákban tudsz gyönyörködniitt pedig a fővárosi Örs vezér tere és a Pillangó utca között található, a rózsaszínben pompázó fákat lehet megtekinteni. 

Lelépő.hu, fotók: Kovács Eszter

Kapcsolódó