Lelépő
Image default

Úgy tűnik, soha többé nem csúszhatunk Magyarország leghosszabb sípályáján

A síelők.hu körbenézett, hogy feltérképezze, hova tudunk menni belföldön ezen a télen síelni. A helyzet szomorú, de nem tragikus. Ráadásul nagy lehetőséget kaptak a magyarországi síterepek azáltal, hogy hosszabb lesz a téli szünet, hiszen az újév első hetében biztosan a szokásosnál is többen keresik majd fel a sípályákat.
 
Jelenleg kilenc hazai sípályán van működőképes felvonó, ezek közül három helyen biztosan nem lesz síszezon, de ennek oka nem az energiaárak drágulása. 
 
 
A Kékestetői Sícentrum technikai okok miatt nem tud kinyitni, mivel nem tudják megoldani a hóágyúk vízellátását, ezáltal a sípályák behavazását.  A mátrai síterep már a 2021-22-es szezonban sem tudta fogadni a síelni vágyókat, csak a síiskola mini köteles felvonója üzemelt fenn a Toronynál.
 
Korábban a Kékestetőről indult hazánk leghosszabb, és sokak szerint a legjobb sípálya,
 
melyen egykor a Veronika-réten túl egészen Mátraházáig csúszhattunk. Ez sajnos már úgy tűnik, örökre a múlté. 
 
 
Dobogókő évek óta hóhiánnyal küzd, a síelés lehetőségét csak intenzív hóágyúzással lehetne újrateremteni. Jelenleg átmeneti állapot van, a régi liftet már megszüntették, de új építése még nem kezdődött meg, tehát itt biztosan nem lesz idén síszezon.
 
A síelők.hu friss információja szerint a szilvásváradi kis sípálya sem fog megnyitni 2022/23 telén.
 
A többi hazai pálya, Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely, Bánkút és Pécs készülnek a téli szezonra. 
 
lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó