Lelépő
Image default

Európa két legjobb turisztikai szolgáltatója is magyar, de megvan az országos legjobbak listája is

A World Travel Awards díjat 1993-ban hozták létre azzal a céllal, hogy elismerjék, jutalmazzák és ünnepeljék a turisztikai és vendéglátó szektor legjobb szolgáltatóit. Szeptember végén pedig felfedték, kit tartanak Európa legjobbjainak. A gálaesten Magyarország behúzta a legjobb turisztikai fejlesztést és Európa vezető diszkont-légitársasága címet is hazánkhoz köthető vállalat nyerte el.

Két kategóriában is Európa legjobbja

A World Travel Awards 2023-as díjkosztó gáláján, a grúz Batumi városában osztották ki a neves nemzetközi turisztikai elismeréseket.

A Liget Budapest, a Magyar Zene Háza és az új Néprajzi Múzeum Európa legjobb turisztikai fejlesztése lett,

a Wizz Air pedig elnyerte az Európa vezető diszkont-légitársasága címet.

Kikerültek a magyar rangsorok is a World Travel Awards után

Számos más elismeréseket is kiosztottak. Magyarország vezető autókölcsönzője az Europcar lett, hazánk első számú butikszállodájának pedig a Boutique Hotel Budapestet választották. Az ország vezető üzleti szállodája az InterContinental Budapest, a vezető szálloda pedig a Hilton Budapest lett. A Hotel Residences kategóriában a Corinthia bizonyult a legjobbnak.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, az ország első számú luxusszállodájának és a legjobb lakosztálynak járó címet is a Kempinski Hotel Corvinus Budapest zsebelhette be. A legjobb üdülőhelynek járó címet a margitszigeti Ensana termál kapta, meg az apartman kategóriában az ESCALA Hotel & Suites bizonyult a legjobbnak. Az utazásszervezők között a Cosmos DMC, a Cityrama Budapest és az Araamu Travel kapott elismeréseket.

A teljes lista ide kattintva érhető el.

Ezt olvastad már?

Közösségi oldalán jelentette be a Kempinski Hotel Corvinus Budapest, hogy elnyerte a World Travel Awards 2023-as szavazásán Magyarország vezető luxuslakosztálya címet. Ez azonban még nem minden, egyszerre ugyanis két díjat is bezsebeltek. A Corvinus Elnöki Lakosztályuk behúzta a hazánk vezető szállodai lakosztálya címet is.

Kiderült, melyik az ország első számú luxusszállodája

Lelépő, fotók: hivatalos oldalak

Kapcsolódó