Lelépő
Image default

Budapest az egyik legolcsóbb európai főváros egy friss kutatás szerint

A megfizethető városnézésre vágyók számára egyebek mellett a magyar fővárost is ajánlják a Gambling ‘N Go pénzügyi szakértői.
 
A Gambling ‘N Go pénzügyi szakértői Európa összes fővárosát megvizsgálták például az alapján, hogy mennyibe kerül egy Londonba induló repülőjegy, mennyit kell fizetni átlagosan egy szállodai vendégéjszakáért és mennyibe kerül egy középkategóriás étteremben egy három fogásos étkezés. A kapott eredményekből összeállították rangsorukat a tíz legolcsóbb fővárosból. 
 
 
Az elemzés szerint Varsó a legolcsóbb úti cél egy városnézéshez, második helyen Madrid, harmadik helyen pedig Szófia végzett. A top tizes rangsorban Budapest a hatodik helyre került. 
Ezt a tízt fővárost ajánlják a szakértők városnézésre: 
  1. Varsó, Lengyelország
  2. Madrid, Spanyolország
  3. Szófia, Bulgária
  4. Riga, Lettország
  5. Prága, Csehország
  6. Budapest, Magyarország
  7. Bécs, Ausztria
  8. Berlin, Németország
  9. Bukarest, Románia
  10. Róma, Olaszország

Budapest nem csak olcsónak tartják, hanem rendkívül népszerűnek is. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy az UNESCO világörökségi helyszínek közül a magyar főváros az első helyre került, emellett a világ harmadik legbiztonságosabb városának választották, a TIME magazin több turisztikai attrakcióját a világ legnagyszerűbb helyei közé sorolta, és a Velencei Építészeti Biennálén is lenyűgözte a világot a Magyar Pavilon.

Lelépő.hu, fotók: Unsplash

Kapcsolódó